Gazetekars

CHP'den hemşirelere ziyaret

Kars CHP Kadın Kolları Başkanı Arife Kaçar, Hemşireler Haftası nedeniyle Kars Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü hemşirelerinden 20 yıllık meslek hayatında Türkiye’nin birçok ilinde görev yapmış Kars’ın gelini Nermin Çelik’i ziyaret etti.

14 Mayıs 2011 Cumartesi 10:24

CHPden hemşirelere ziyaret

Kaçar, Kadın kolları üyeleriyle birlikte yaptığı ziyaretle ilgili, “Tarihi çok eski olan hemşirelik mesleği; Eski Mısır, Yunanistan ve Roma’da ilk çağlarda bugünkü biçiminde olmasa bile hemşirelik görevi yapılmaktaydı. Dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale’dir. Ülkemizde ilk olarak “Hilal-i Ahmer Cemiyeti” şimdi ki adıyla Kızılay 1911 yılında hemşirelik kursları açmış ve kursları bitiren hemşireler; 1912 – 1914 Balkan Savaşları ile 1914 – 1918 Birinci Dünya Savaşı’nda hasta ve yaralı askerlere bakmışlardır. Daha sonra İstanbul da ilk hemşirelik okulu açılmıştır. Günümüzde hemşirelik mesleği hak ettiği değeri görmemektedir. Hemşirelik; güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelerin bu özverili çalışmalarına rağmen siyasi olarak yapılan baskılar, ücretlerinde ki yetersizlik söleşmeli olarak çalışan hemşirelerin (4-B ve 4-C) hiçbir sosyal haklarının olmaması öğretmenler gibi emekle okudukları okulları bitirip bir sınav kabusu ve göreve atanamama stresi çalışma azimlerini de yok etmektedir.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin “Halkın İktidarı” olduğunda her alanda olduğu gibi Sağlık alanında da düzenlemeler yapacağını da belirten Kaçar, “Özveri ile çalışıp gece -gündüz yorulmadan çalışan tüm hemşirelerimizin Hemşireler Günü kutlu olsun.” diye konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER