Gazetekars

Çiftçi Borçları Ertelendi

Selden Zarar Gören Çiftçilerin Kredi Borçları Ertelendi

22 Mayıs 2010 / 11:31

Çiftçi Borçları Ertelendi

Bakanlar Kurulu Kararı ile Kars, Ağrı, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Manisa, Muş ve Uşak'ta selden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçları 1 yıl süreyle ertelendi.

 

Bakanlar Kurulu'nun "2010 yılında Meydana Gelen Sel Afetleri Nedeniyle Zarar Gören Gerçek ve Tüzel Kişi Üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Tarımsal Kredi Borçlarının Ertelenmesine İlişkin Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Karara göre, Kars, Ağrı, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Manisa, Muş ve Uşak'ta 1 Ocak-15 Mayıs 2010 tarihleri arasında sel afeti sebebiyle zarar gören çiftçilerin ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gördüğü komisyonca tespit edildiği takdirde, Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları 1 yıl süreyle ertelenecek.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER