Gazetekars

Çırak öğrenci kayıtları başladı

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, çırak öğrenci kayıtlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

07 Temmuz 2011 Perşembe 07:04

Çırak öğrenci kayıtları başladı

Burulday, “İşletmelerde çırak statüsünde çalışan ve daha önce çıraklık eğitiminden geçmemiş olanlardan en az ilköğrenimini bitirmiş olmaları ve sağlık yönünden mesleklerinde çalışmalarında bir sakınca bulunmayanların halen kapsamda bulunan 131 meslek dalında çalıştığı işyerinde ustalık ve usta öğreticilik belgesine sahip bir işyerinde çalışmak şartıyla ve gerekli koşulları taşımaları halinde 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunun 13. maddesine göre çıraklık eğitimi görmek üzere Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kayıt yaptırma zorunluluğu bulunmaktadır.” dedi.

Çırak öğrenci kayıtlarının 4 Temmuz 2011 Pazartesi günü başladığını ve 20 Eylül 2011 Salı gününe kadar devam edeceğini de belirten Burulday, “Sosyal güvence altında olmayan veya sigortasız olarak çalıştırılan çırakların iş kazası ve meslek hastalıkları sigortası ile genel sağlık sigortaları Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ödenmektedir.” diye konuştu.

Burulday daha sonra şunları söyledi:

“3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 41. maddesinde; çırağı, eğitim görmek üzere Mesleki Eğitim Merkezine sözleşme yaparak kayıt ettirmeyerek yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere altıyüz Türk Lirası idari para cezası verileceği, fiilin tekrarı halinde bu cezanın iki katına çıkarılacağı ve fiilin sürmesi halinde ise meslekten geçici men cezası verileceği hüküm altına alınmıştır. Çıraklık eğitimi uygulama kapsamındaki meslek dallarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımızın yanlarında çalışan çırakları Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kayıt ettirmeleri, işletme sahiplerinin herhangi bir cazai müeyyide ile karşılaşmaması ve hak sahibi çırakların mağduriyetini ortadan kaldırılması açısından büyük önem arz etmektedir.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER