Gazetekars

Çocuklar Patenlerini İstiyor

Kars'ta yılların Paten Usta Öğreticisi Habib Perk, geçmiş dönemde devam ettirilen paten kurslarının tekrar başlamasını istiyor.

29 Ocak 2011 Cumartesi 08:38

Çocuklar Patenlerini İstiyor

Kars’ın geçmişinde sokak aralarında kara su dökerek oluşturulan pistlerde amatörce yapılan paten sporunu görmek artık hayal gibi görünüyor. 

Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu döneminde Mesut Yılmaz Parkı'nda bulunan havuz, kış aylarında buz pateni pistine dönüştürülüyordu, gençlere paten verilerek, antrenör gözetiminde bu sporu sevdirmek için kurslar veriliyordu. Ancak şu anda paten yapmak isteyen çocuklar maalesef çocukluklarını yaşayamıyorlar ve sportif aktiviteden uzak kötü alışkanlıklara bulaşmayla yüz yüze gelmiş durumdalar. 

Kars’ta Mesut Yılmaz Parkında ki havuzda gençlere paten dersleri veren yılların deneyimli paten öğreticisi Habib Perk, gençlere ve Kars halkına artık bu sporu yaptıramamanın üzüntüsünü yaşıyor. 

Mesut Yılmaz Parkında ki şelaleden kalma az su birikintisinin buz tutmasıyla kendi imkanlarıyla buz pateni yapmaya çalışan Habib Perk ve çocuklar Kars Valisi Ahmet Kara ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’tan destek istediler. 

Kars’ın eski güzelliklerini arayıp bulamadıklarını belirten Habib Perk, “Kars’ın eski güzelliklerini arayıp bulamıyoruz. Kars’ta geçmiş yıllarda buz pateni yapılırken Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktu. Kars çok geriledi. Erzurum’un bile gerisinde kaldı. Kars’ın bir günahı varsa söyleyin bilelim. Kars canlı tarihti maalesef hiçbir şey kalmadı. Kars’ın kaderimidir? 7 yaşından beri paten kayıyorum. Halende bırakamıyorum. Ama destek görmüyoruz. Kars belediyesinde 30 çift patenimiz var nedense kullanamıyoruz. Gençlerin patene olan ilgisi çok fazla ama kayacak patenimiz yok. Benim kendime ait 4 çift paten var onlarla bir şeyler yapmaya çalıyoruz. Talep fazla ama 4 çift patenle olmuyor. Haftanın belli günlerinde paten kayıyoruz. Bu parktaki havuz kendi kendine su doldu ve bizde bu şekilde kullanıyoruz. Burada doğal olarak donan buz üzerinde paten yapmaya çalışıyoruz. Kars Valimize de sesleniyorum; bu işe el atsın. Dünyanın en güzel canlı sporu buz patendir” diye konuştu. 

Buz pateniyle ilgili neredeyse bütün Kars’ın yaşlı genç fark etmeden kurs almak istediğini ama destek olmadığı için bir şey yapamadığını ifade eden Habib Perk, şöyle konuştu: “Bundan önceki belediye başkanı bize yardımcı oluyordu. Ben belediyede maaşlı çalışarak paten dersleri veriyordum. Fakat yeni seçilen belediye başkanımız bizim vazifemize son verdi. Mesut Yılmaz parkında ki büyük havuza suyu dolduruyorduk donuyordu. 30 çift patenimiz vardı kayıyorduk. Fakat şimdi bu belediye başkanı çocukların sosyal haklarıyla oynadı. Bizim günahımız varsa bu çocukların günahı ne? Verin ayakkabılarını buz pateni kaysınlar. Bizden bir şey istemiyorlar ki. Havuza suyu dolduracağız kendi doğal olarak donacak. Çocuklarda kendi sosyal haklarından yararlanacak. Kars çayı üzerinde çocuklar kızak kayıyorlardı ama ben buraya aldım ki orada buz kırılırsa çocuklar çaya düşer ölürler. Burada kendi kendimize çalışma yapıyoruz.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER