Gazetekars

Cumhuriyet öğrencilerine kitap yardımı

KAÜ öğrencileri ve Kars Emniyetinden Cumhuriyet öğrencilerine kitap yardımı…

03 Nisan 2011 Pazar 11:04

Cumhuriyet öğrencilerine kitap yardımı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri ve Kars Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Cumhuriyet İlköğretim Okuluna kitap desteğinde bulundu. Ayrıca öğrencilere “Ben Bir Çocuk Polisim” kimlik kartı dağıtıldı.

KAÜ Eğitim Fakültesi yanında bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda kütüphane ve kitaplığın olmadığını öğrenen öğrencilerin duyarlı yaklaşımı okula kitaplık kazandırdı.

253 öğrencinin eğitim gördüğü okulda kitaplığın olmamasının büyük bir eksiklik olduğundan yola çıkan Kafkas Üniversitesi öğrencileri, kendi çabaları ile temin ettikleri kitapları okula getirerek bir kitaplık oluşturdular.

Okulun küçük bir odasını kitaplık olarak ayıran Üniversiteli öğrenciler Emniyet müdürlüğü ile de bağlantı kurarak oradan da kitap desteği aldılar.

Ayşe Aktaş, Neslihan Arslan, Durdane Bastık, Rabia Akdağ, İlkay Korkmaz isimli 5 öğrencinin temin ettiği 300 kitap özenle raflara dizildi. Komşu okulları olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na kitaplık kazandırmanın sevincini yaşayan öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi.

Üniversiteliler, “Biz Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi öğretmenliği 3. sınıf öğrencileriyiz. Topluma Hizmet dersimiz var. Bu hizmet kapsamında Cumhuriyet İlköğretim kütüphanesinin yeterli olmadığını öğrendik. Bizler kitaplar bulduk. Şehir dışındaki arkadaşlardan da kitaplar getirttik. Ayrıca Kars Emniyeti de kitap konusunda bizlere destekte bulundu. Şimdi onları düzenledik. Amacımız, çocuklara yeni ve güzel kitaplar sunmak. 300 kitabı kendi imkanlarımızla temin ettik. 200 kitabı ise polis memurları hediye etti. Bundan sonrada elimizden geldiğince eksiği olan diğer okullara da destek vermeye çalışacağız. Sponsor olarak vatandaşları ve kırtasiyecileri yanımıza aldık. Onlarda bu konuda desteklerini esirgemediler. Kitap yardımı yapmak isteyen herkes, Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi öğretmenliği 3. sınıf (i.ö) proje danışmanı Vedat Akça aracılığıyla ulaşabilirler.” dediler.

Üniversiteli öğrencilerin kitap çağrısına 200 kitapla destek veren polislerde öğrencilerle birlikte okulu ziyaret ettiler.

Kitapların teslimatından sonra sınıfları ziyaret eden polisler minik öğrencilere ilk olarak “Ben Bir Çocuk Polisim” kimlik kartı dağıttılar. Polisler ayrıca kimlik kartında yer alan sloganları da okuyarak öğrencilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattılar.  

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER