Gazetekars

Dağıtılan tohumlar toprakla buluşturuldu

Kars Valisi Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ile birlikte Esenkent ve Ani Köylerinde Bezoztaja ve fiğ tohumu ekimi yapılan tarlalarda incelemelerde bulundular.

14 Temmuz 2024 Pazar 11:05

Dağıtılan tohumlar toprakla buluşturuldu

Kars Valisi Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ile birlikte "Güzlük Buğday Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında, 17.200 dekar alanda Bezoztaja çeşidi buğday ekimi yapılan tarlada incelemelerde bulundular.

Polat ve Çalkın ayrıca "Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında, çiftçilerimiz ile bir araya gelerek, 500 dekar alanda fiğ tohumu ekimi yapılan merayı da gezdiler.

Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Aydın, İl Müdürlüğü olarak meralarımızı gelecek nesillere ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyor ve ıslah işlemlerine devam ediyoruz. Ani Köyünde 500 dekar alanda 2.959.800,00 TL (Türk Lirası) maliyetli mera ıslah ve amenajman projesi kapsamında büyük çoğunluğu istilacı bir yabancı ot olan yavşan otu ile kaplanarak tahrip olan meranın ıslahı yapılmıştır. Bakanlığımızca finanse edilen ve İl Müdürlüğümüzce yürütülen ''Güzlük Buğday Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi'' kapsamında 2023 yılı güz döneminde İlimiz Merkez ve 7 İlçesinde üreticilerimize 430.000 kg Bezostaja çeşidi Sertifikalı Buğday tohumu dağıtımı gerçekleştirilmiş olup bu kapsamda Esenkent’te üreticilerimiz ile birlikte Bezoztaja çeşidi buğday ekimi yapılan tarlada incelemelerde bulundu. Üreticilerimize bereketli bir hasat dönemi dileriz”dedi. 

a1-352.jpga2-310.jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER