Gazetekars

Daşdelen Azerbaycan'ı Tebrik Etti

56. Eurovision Şarkı Yarışması'nın ArdındanSonDakika.com » Haberler » Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nı 211 puanla Azerbaycan'ın kazanması Kars'ta da sevinçle karşılandı.

18 Mayıs 2011 Çarşamba 07:35

Daşdelen Azerbaycanı Tebrik Etti

Anadolu Ajansı (AA) Kars Yurt Muhabiri Ercüment Daşdelen, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov'u makamında ziyaret ederek, tebrik mesajlarını iletti.

Süleymanov, burada yaptığı konuşmada, Eurovision Şarkı yarışmasında Azerbacan ekibi Eldar Kasımov ve Nigar Jamal'ın galibiyetinin tek Azerbaycan'ın değil, Türk dünyasının ve özellikle Türkiye'nin galibiyeti olduğunu belirtti.

Azerbaycan ekibinin birinciliği açıklandığında Nigar Jamal'ın Türk bayrağını beraberinde getirerek sahnede dalgalandırdığını ifade eden Süleymanov, şunları kaydetti:

"Bu çok güzel bir görüntüydü ve mesajdı. Burada gösterdi ki biz Türk bayrağı veya Azerbaycan bayrağı diye ayırmıyoruz. Azerbaycan'ın birinci olması Türkiye'de de çok doğru değerlendirildi. Ulusal ve yerel basın bu galibiyete yer verdi. Bizi de çok tebrik edenler ve kutlayanlar oldu. Bundan da çok memnun olduk. Bunun başka bir göstergesi olamazdı. Türkiye'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde (AKPM) Azerbaycan'ın çıkarlarını Türkiye çıkarları gibi müdafaa etti. Ermeni gazetecilerin verdiği sorularda Sayın Başbakan net olarak Azerbaycan'ın çıkarlarını, Dağlık Karabağ, Yukarı Karabağ probleminde olan çıkarları korumuştur. Bu güzel şeyler bizim devletlerimiz yaşadıkça bu sevindirici olaylara gelecekte de rastlayacağız. "

Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeş, dost iki ülke olduğuna dikkati çeken Süleymanov, "Azerbaycan'ın merhum milli lideri Haydar Aliyev'in 'Biz İki Devlet Bir Milletiz' sözü ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Azerbaycan'ın Sevinci Bizim Sevincimiz, Kederi Bizim Kederimizdir' sözü Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin sonsuza kadar süreceğinin göstergesidir. Yaşasın Türkiye-Azerbaycan kardeşliği" diye konuştu.

Süleymanov'u tebrik mesajlarını ileten AA Yurt Muhabiri Daşdelen, Süleymanov'a Anadolu Ajansı'nın 2010 yıllığını hediye etti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER