Gazetekars

Daşdelen’den basın bayramı mesajı

Anadolu Basın Birliği Kars Şubesi ikinci Başkanı, Önder Gazetesi ve Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Ercüment Daşdelen, “Özgür basın, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurudur” dedi.

24 Temmuz 2011 Pazar 20:55

Daşdelen’den basın bayramı mesajı

Daşdelen, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, iletişim kanallarının çeşitliliğinin arttığı, gelişmelerin saniyeler içerisinde hedef kitleye ulaştığı günümüzde özgür basının öneminin arttığını belirtti.

Daşdelen, mesajında şunları kaydetti:

“Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsuru özgür basındır. Toplumu aydınlatma, bilgilendirme, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli görevi üstlenen basının, bu işlevi en iyi şekilde yerine getirebilmesi için basın özgürlüğü hayati öneme sahiptir. Basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlamak, sorunlar hakkında özgür tartışma ortamı oluşturmak, yanlışlıkları dile getirmek, toplumsal bilinci güçlendirmek, kamu yararını gözetmek gibi toplumsal açıdan çok önemli bir işleve sahiptir. Kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu ile hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın mensuplarımız bu noktada çok önemli bir görev üstlenmektedirler.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER