Gazetekars

Demiryolunu bırak, lojistik merkeze bak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Settar Kaya yazdı : “Demiryolunu bırak, lojistik merkeze bak”

22 Ekim 2011 Cumartesi 16:39

Demiryolunu bırak, lojistik merkeze bak

Bakü-Tiflis Kars Demiryolu projesinin fikir babası Haydar ALİYEV dir. Tıpkı Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattında olduğu gibi. Amaç, eli kanlı, işgalci Ermenistan’ı ablukaya almaktı.

Petrol boru hattının temeli daha önce atılmış ve hizmete açılmıştı. Demiryolu ise Fransa, Rusya, İngiltere ve ABD’nin engellemeleri nedeniyle uzun süre askıda kalmış ve nihayet 2007 yılında temeli atılmıştır.

BTK demiryolu projesi bir devletlerarası projedir. Hükümetlerle ilgisi yoktur. Herhangi bir iktidarın, istese bile bunu engellemeye gücü yetmezdi.

Hal bu iken, Kars’a elle tutulur hiçbir şey yapamayan AKP’nin eski milletvekilleri, başları sıkıştığında bu projeyi sahiplenip durumu kurtarmaya çalışıyorlardı. Dört yılı böyle geçirdiler.

Anlaşılıyor ki, AKP’ nin çiçeği burnunda Milletvekilleri Sayın Ahmet ARSLAN ve Sayın Yunus KILIÇ’ta işin kolayına kaçma niyetindeler. Yaptıkları basın toplantısına demiryolu ile başlamış, demiryolu ile bitirmişler.

Sayın Milletvekillerimize şimdiden sessiz kalır, anlattıklarına inanmış görünürsek, bunu alışkanlık haline getirir, dört yıl boyunca bize “uzayıp giden o tren yolları” şarkısını söylerler. Sizin anlayacağınız dört yıl le le ile geçer, lo lo’ya bir türlü sıra gelmez.

İyisi mi baştan söyleyelim. Sayın vekiller, siz geçiniz demiryolunu, yeni bir şey var mı? Onu anlatın.

Özetlersek, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu AKP hükümetinin Kars’a özel bir yatırımı olmadığı gibi, Kars milletvekillerinin girişimleriyle de yapılmamıştır.

Kaldı ki, demiryolu hizmete açıldığında Kars’a ne kazandıracağı da tartışmalıdır.

Bu demiryolunun önemi taşıyacağı yolcudan öte, taşıyacağı yükten kaynaklanmaktadır. Her yıl yaklaşık 7 milyon ton yük taşıyacağı tahmin edilmektedir.

Eğer Kars’a lojistik merkez kurulmadığı takdirde, bu yolda yapılacak seferlerin Haydarpaşa Ekspresinden hiçbir farkı kalmayacaktır.

Biz Karslılar da sayın milletvekillerimize sürekli olarak “ Lojistik merkezden ne haber?”diye sormalıyız.

Her ne kadar Kars’a Lojistik merkez yapılması programlanmışsa da, bugüne kadar bu konuda hiçbir icraat yoktur. Erzurum için çalışmalar başlamıştır. Kars beklemektedir.

Daha ne kadar bekler, neyi bekliyor? Belli değil. Üzerinde önemle durmanız gereken konu budur.

Bu konu ile ilgili TCDD ‘ye bilgi edinme kanunu gereğince başvurdum, cevap vermediler. Kanun gereği vermeleri gerekmez mi? Elbette ki gerekir. Ancak o dediğiniz hukukun işlediği yönetimlerde olur!

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER