Gazetekars

Deva Partisi Kars'ta Sanayi Esnafının Sorunlarını Dinledi

Deva Partisi Kars İl Başkanı Güven Özen, Kars Sanayi Sitesi’ndeki yol ve çöp sorununun insanlık adına utanç verici olduğunu belirtti.

05 Şubat 2021 Cuma 19:49

Deva Partisi Kars'ta Sanayi Esnafının Sorunlarını Dinledi

Başkan Güven Özen, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı : "Deva Partisi olarak Kars ilimizde yapmış olduğumuz teşkilatlanma çalışmalarımız kapsamında bugün Kars Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren esnaflar tarafımızca ziyaret edilmiş olup, sanayi esnafımızla tanışıp, sohbet edip sorunlarını dinleme fırsatımız olmuştur.

Kars ilinde doğup büyüyen bir vatandaş olarak bugün görmüş olduğum manzara karşısında kadim şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın iradesinin yanlış siyasetçilere teslim edildiğini, yanlış politikalarla ne şekilde yönetilmeye çalışıldığını maalesef bir kez daha görmenin üzüntüsü en derin şekilde yaşamış bulunmaktayım.

Sadece seçim döneminde kapılarını açtıkları, halini sorup uçsuz bucaksız vaatlerle oylarını aldıkları esnafımız gerek hükümetin yanlış ekonomik politikaları gerekse tüm dünyayı saran pandemi nedeniyle işyerini siftahsız kapatma noktasına gelmiş, maliyetinin altına yapılan satışlarla ayakta kalmaya çalışmaktadır.

Ekonomik sorunlar günden güne büyürken maalesef şehirde siyaset yaptığını iddia eden kişiler siyaseti toplum için değil kendileri ve yandaşları için yapmaya başlamış, halk ile aralarına aşılması güç mesafeler girmiş, insanlar kutuplaştırılarak, ötekileştirilerek kendi mevki ve makamlarını sağlama alma çabasına girişmişlerdir.

Temel amacı insan onuruna yaraşır asgari yaşam standartlarını sağlamak, milli geliri daha adil dağıtmak ve böylelikle sosyal adaletin gerçekleşmesi için devletin ekonomik ve sosyal hayata aktif biçimde müdahale ederek bu yolla bireylere, kişisel ve politik haklar yanında sosyal ve ekonomik haklar da sunmak olan sosyal devlet anlayışının da işlevini yitirdiğini görmekteyiz.

Yaklaşık 400 esnafın bulunduğu ortalama 2500-3000 kişinin çalıştığı sanayi sitesinin yol sorunu kangren halini almış olup ekonomik sorunlarla mücadele etmek zorunda kalan esnafımız, maalesef belediyelerinin temel görevlerinden olan yol hizmetinden de faydalanamaz duruma gelmiştir. Fotoğraflarını sizlerle paylaşmış olduğum yolu, çamuru, çöp yığınlarını gördüğümüzde insanlık adına maalesef bir kez daha utanmış durumdayız.

Haber sitelerinde her gün yol çalışması, yol temizliği, kar temizliği, çöp temizliği yaptığını iddia eden Kars Belediyesini çalışmalarını valilik makam ve çevresinden öteye taşıyarak belediye sınırları içerisinde yer alan Sanayi Sitesi çevresinde yoğunlaştırmaya davet ediyor, yüzlerce çalışanı olan belediyemizin ihtiyaç duyması halinde şahsımın ve yönetim kurulunda yer alan her bir arkadaşımızın da işgücü olarak çalışmaya hazır olduğunu belirtir, bu hususta takdiri kamuoyuna bırakarak Kars Belediye Başkanlığı’nı Sanayi Sitesi için derhal göreve davet ediyoruz."

guven-ozen-kars-belediyesini-derhal-goreve-davet-ediyoruz-2-e1612536967973.jpgguven-ozen-kars-belediyesini-derhal-goreve-davet-ediyoruz-3.jpgguven-ozen-kars-belediyesini-derhal-goreve-davet-ediyoruz-5.jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER