Gazetekars

Dezavantajlı Bireylere İSKEP eğitimi

Kars Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Cengiz BİRDAL; İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi” (İSKEP) kapsamında; Belediye ile yapacakları protokol doğrultusunda 210 dezavantajlı bireye ilk etapta Temel Bilgisayar Okur-Yazarlığı Kursunun açılacağ

22 Şubat 2016 Pazartesi 12:39

Dezavantajlı Bireylere İSKEP eğitimi

Dezavantajlı bireylerin dijital uçurumunun giderilmesi: İletişim ve Temel Bilgi Teknolojileri Eğitiminin amacı ve metodolojisi” konulu çalıştayda bir sunum gerçekleştiren Kars Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Cengiz Birdal; Konfüçyüs’ün dediği gibi “Bir insana gerçekten yardım etmek istiyorsak ona balık vermek yerine balık tutmayı öğretmeliyiz. Balık vererek bir öğün, balık tutmayı öğreterek onların  bir ömür boyu  geçimlerini tek başlarına sağlayabileceklerini vurguladı.

5393 sayılı Belediye Kanununa göre; sosyal hizmet ve yardım, meslek ve beceri kazandırma görevlerinden bazıları olduğunu vurgulayarak; ilimizde yaşayan yoksul insanların ekonomik ve sosyal hayattan dışlanmalarından dolayı işgücü piyasasına, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik gibi kamusal hizmetlere sınırlı erişimlerini ortadan kaldırmak veya en azından asgari bir düzeye indirmek için;  söz konusu  bireylere destek olunması, onların özgüvenlerini yeniden kazanmalarını sağlayarak onların  işgücü piyasasına sürdürülebilir şekilde entegrasyonuna katkıda bulunmak amacını taşıyan ve Kars Belediyesinin de pilot belediye olarak yer aldığı   Türkiye Belediyeler Birliğince koordine edilen  “İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi” (İSKEP) kapsamında; Belediye ile yapacakları protokol doğrultusunda  210 dezavantajlı bireye  ilk etapta  Temel Bilgisayar Okur-Yazarlığı Kursunun açılacağını açıkladı.

Günümüz dünyasında pek çok şey gibi eğitiminde  değişimden nasibini aldığını vurgulayan BİRDAL; “artık eğitim, belli yaşlarda alınıp diploma ile belgelendikten sonra tamamlanan bir faaliyet olmaktan çıktı. İçinde bulunduğumuz çağ, öğrenmeye hayat boyu devam etmeyi zorunlu kılıyor. Zira dünya çok hızlı değişiyor ve bireyler de bu hıza ayak uydurabilmek için kendilerini her an yenilemek durumunda kalıyor”. dedi.

Birdal, “Dezavantajlı bireylerin dijital uçurumunun giderilmesi: İletişim ve Temel Bilgi Teknolojileri Eğitiminin amacı ve metodolojisi” konulu çalıştayda;gerçekleştirdiği sunumda Dezavantajlı grupların Bilgi İletişim Teknolojilerine  erişiminde  ve kullanımında yaşadığı  eşitsizlik olarak  tanımlanabilecek Dijital Uçurum ve Dijital uçurumun azaltılabilmesi için nelerin yapılması gerektiği, Merkez Müdürlüğünde verilecek eğitimin metodolojisi konularında katılımcılara bilgi verdi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER