Gazetekars

Digorlu Kore Gazisi vefat etti

Digorlu Kore Gazisi Nizamettin Kurtal vefat etti

19 Ağustos 2013 Pazartesi 13:08

Digorlu Kore Gazisi vefat etti

Kars’ın Digor İlçesi nüfusuna kayıtlı 81 yaşındaki Nizamettin Kurtal, tedavi gördüğü Kars Devlet Hastanesi’nde vefat etti. Kars’ın en yaşlı Kore Gazisi ve 6 çocuk babası Nizamaettin Kurtal’ın naşı bugün ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ebediye uğurlandı.

1953 yılında Kore’de savaşarak gazi olan ve Gazi madalyasına layık görülen Nizamettin Kurtal (81), Kars Kapalı Cezaevi(nde başgardiyan olarak görevini sürdürmeye devam etti. Yaklaşık 32 yıllık çalışma hayatından sonra emekli oldu.Kalp ve akciğer yetmezliği olduğu öğrenilen Kore Gazisi Nizamettin Kurtal, geçtiğimiz aylarda hastalanarak Kars Tıp fakültesi hastanesine kaldırıldı. Burada uzun süre tedavi gördükten sonra Ramazan Bayramı öncesinde taburcu edildi.

Dün aniden rahatsızlanan Gazi Kurtal akşam saatlerinde vefat etti.

81 yaşındaki Kore Gazisi Nizamettin Kurtal’ın sevenleri istasyon camisi avlusunda bir araya geldiler. Son görevlerini yerine getirmek için hazır bulunan eş-dost ve akrabalar cenaze namazında saf tutarak haklarını helal ettiler.

Kılınan cenaze namazı öncesinde bir açıklama yapan Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi Başkanı Yüksel Öztürk ve gaziler, vefat eden gazi arkadaşlarını son gününde de yalnız bırakmadılar.

Kılınan cenaze töreninin ardından Gazi Nizamettin Kurtal’ın cenazesi omuzlar üzerinde cenaze aracına taşındı. Kurtal, asri mezarlığında aile kabristanına defnedildi.

 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER