Gazetekars

Dikme Köyü Festivali

Festival hayvancılığı ve süt üretimini canlandırıyor…

12 Temmuz 2010 / 20:47

Dikme Köyü Festivali

Kars Dikme Köylüleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği ile köy muhtarlığının birlikte düzenlediği Dikme Köyü Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

 

Köy İlköğretim Okulu önündeki boş arazide yapılan festivale; Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Dernek Başkanı Ferhat Ergüner, Köy Muhtarı Yavuz Aydıner, Yargıtay Emekli Hakimi Abdurrahman Ekinci, Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Dr. Ümit Yılmazel, daire amirleri, köylüler ve ülke genelinde yaşayan Dikmeliler katıldı.

 

Buzağı ve Düve Teşvik Yarışması, yılın çiftçisinin seçilmesi, yılın kaşar üreticisinin seçilmesi, köylülerin ortak sorunlarının değerlendirildiği bilgilendirme görüşmeleri ve çözüm arayışları yapıldı.

 

Halk ozanları Mürsel Sinan, Günay Yıldız ve Bilal Ersarı’nın da sahne aldığı etkinlikte davullu-zurnalı halaylar çekildi ve yöresel müzikler eşliğinde alana kurulan stantlar gezildi. Yörede yaygın olarak tüketilen peynir çeşitlerinin de sergilendiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

 

Dereceye girenlere ödüllerinin verildiği sırada sahnede getirilmek istenen buzağılar sahiplerine bir hayli zorluk çıkardı. Buzağıları renkten renge sokan sahipleri, buzağılarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

7’den 70’e herkes gönlünce eğlendi. Havanın aşırı sıcak olmasıyla zor anlar yaşayan katılımcılar serinleyebilmek için çadırlara ve traktör römorklarına sığındılar.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER