Gazetekars

Dolu ve yağmur sürprizi

Kars il merkezinde etkili olan rüzgar ağaç dallarını kırdı, yağmur kısa süreli hayatı felç etti, Gelirli köyünde de fındık büyüklüğünde yağan dolu ekili arazilere zarar verdi.

05 Ağustos 2013 Pazartesi 11:16

Dolu ve yağmur sürprizi

Kars’ta dün akşam iftar saatinden kısa süre önce etkili olan şiddetli rüzgar Atatürk caddesinde bir ağacın dallarını kırdı. Tesadüf eseri ağacın altından geçen kimsinin olmaması yaralanmaya sebebiyet vermezken çevre sakinleri ağaç dallarının büyük bir gürültüyle koptuğunu ve çok korktuklarını söylediler.

Rüzgarın ardından bir anda bastıran yağmur ise şehir merkezinde kısa süreli günlük yaşamı adeta felç etti. Şiddetli yağan yağmur nedeniyle vatandaşlar sağa-sola kaçışırken, bir vatandaşın dev şemsiyeyle caddede yürümesi ilginç görüntülere sahne oldu.

GELİRLİ’Yİ DOLU VURDU

Merkeze bağlı Gelirli köyünde de dolu etkili oldu. Yaklaşık 10 dakika yağan fındık büyüklüğündeki dolu köyü adeta kıştan kalan manzaralara soktu. Dağ-taş her taraf tamamen beyaza büründü. Dolu yaklaşık 10 santimi bulunca araçlar bile badanaj yaptı. Sürücüler köy yolunu geçebilmek için akla karayı seçti. Kış mevsimini aratmayan bu görüntülerin yaşandığı Gelirli köyünde doludan ekili arazilerde nasibini aldı. Yemyeşil alanın bir anda bembeyaz olduğunu gören köylüler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Araziden dönen büyükbaş hayvanlar bile bembeyaz doluyla kaplı arazide ot bulmakta bir hayli zorlandılar. İneklerin doluyla kaplı alada ot yeme çabası da ortaya ilginç manzaraların çıkmasına neden oldu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER