Gazetekars

Donuyoruz…

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan soğuk hava, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bölgede en düşük hava sıcaklığı Erzurum’da eksi 32, Kars’ta eksi 25 oldu.

04 Şubat 2011 Cuma 07:22

Donuyoruz…

Dondurucu soğuklar günlük yaşamı adeta felç etti. Gece ve sabah saatlerinde etkili olan soğuk hava vatandaşların nefes almasını bile güçleştirdi. Yüzlerini, boyunlarını ve kafalarını berelerle, boyun atkılarıyla saran vatandaşlar sabah saatlerinde işlerine gidebilmek için akla karayı seçtiler. Konuşmakta bile zorlanan vatandaşlardan bir çoğu da donan araçlarını çalıştırmanın derdine düştüler. Oto tamirci dükkanlarının önü soğuktan arızalanan araçlarla dolup taştı. 

Edinilen bilgilere göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altındaki bölgede, gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 32, Kars’ta 25, Ardahan’da 19, Ağrı’da 15, Iğdır’da 13 ve Erzincan’da 8 derece ölçüldü. 

Gece yaşanan dondurucu soğuklar yüzünden özellikle kenar semt ve mahallelerde bazı ev ve iş yerlerindeki sular dondu, çok sayıda araç ise sabah güçlükle çalıştırıldı. 

Bölgede aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, Erzurum’da 163, Erzincan’da 70, Kars’ta 56, Tunceli’de 46, Bingöl’de 32, Muş’ta 31, Iğdır’da 24 ve Ardahan’da 3 olmak üzere toplam 425 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarına devam ediyor. 

Bu arada, Erzurum’da durumu ağır olan 15 hastanın bulunduğu yerleşim birimlerindeki kapalı yollar, karla mücadele ekipleri tarafından açılırken, hastalar İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince sağlık kuruluşlarına ulaştırıldı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER