Gazetekars

Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

08 Mart 2011 Salı 07:41

Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü; Kadınların bulundukları toplum içinde eşit haklara sahip olmak, takdir edilmek, huzurlu bir yaşam sürmek için özlem ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır.

Hayatımızın her döneminde varlıklarını hissettiğimiz, bizleri eğiten, yetiştiren, yediklerimizde, giydiklerimizde, yaşadığımız mekânların düzeninde kısacası hep yanımızda olan kadınlar, bizlere gösterdikleri sevgi ve hoşgörüleriyle her zaman en büyük destekçimiz olmuşlardır ve olmaya da devam edecekler.

Kadınlar, geçmişten günümüze kendi çevresinde ve bulunduğu toplumda kendilerine uygulanan bütün olumsuzluklara rağmen her zaman güçlü olmayı, yılmamayı ve dimdik ayakta kalmayı başarabilmişlerdir.

Kurtuluş Savaşımızda omuzlarında mermi taşıyan Türk kadınının yaptığı yüce fedakârlıkla Türk Milletinin özgürlüğünü kazanmasındaki katkılarını nasıl unutabiliriz? Her birine vefa borcumuz var. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz.

Sevgili Peygamberimiz kadınları incitmemiş, ezmemiş, onlara karşı daima sevgi ve saygı göstermiştir. Onun bu davranışı hepimize örnek olmalıdır. Aynı zamanda analığın ve kadınlığın çok kutsal olduğuna işaret eden Peygamberimiz, buna istinaden “Cennet anaların ayakları altındadır” diye buyurmuşlardır. Bizde bu çerçevede onlara gerekli sevgi ve saygıyı göstermek için elimizden gelen çabayı harcamalıyız.

Gelişen çağımızda Türkiye’de ve dünyada kadınlara gereken ilgi ve önemin verildiği, onların şiddet ve tacize maruz bırakılmadığı bir hayat diliyor, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Sevgi ve Saygılarımla”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER