Gazetekars

Dünya Veteriner Hekimler Günü

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

22 Nisan 2011 Cuma 08:01

Dünya Veteriner Hekimler Günü

Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Veteriner Hekimlik Eğitiminin 250. yılı olan 2011 yılı tüm dünyada ve ülkemizde “Dünya Veteriner Hekimler Yılı” olarak kutlanmaktadır. Bilimsel anlamda eğitim veren ilk veteriner okulu Fransa’nın Lyon şehrinde 1761 yılında açılmış ve geçtiğimiz 250 yıl içinde veteriner hekimlik eğitimi hızla gelişmiştir. Ülkemizde veteriner hekimlik eğitimi ilk kez 1842’de İstanbul’da başlamıştır.

Kars Veteriner Fakültesi 20 Temmuz 1982 tarihinde Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olup 11 Temmuz 1992 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile Kafkas Üniversitesine bağlanmıştır. KAÜ Veteriner Fakültesi bugün eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini 5 bölüm ve 18 anabilim dalından oluşan akademik yapı içinde 27 profesör, 28 doçent, 20 yardımcı doçent, 1 uzman, 19 araştırma görevlisi ve 25 idari personeli ile gerçekleştirmektedir. Fakülte kliniklerimiz İç Hastalıkları, Cerrahi, Doğum ve Jinekoloji klinikleri ile beraber Dölerme ve Suni Tohumlama ünitesi ile hizmet vermektedir.

Günümüzde veteriner hekimlik hayvan sağlığı yanında gıda güvenliği ve hayvanlardan insanlara bulaşan hatalıklar bakımından da oldukça önemli bir noktaya gelmiş ve bu önemine dayanarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizdeki veteriner hekimlik kuruluşlarının fikir birliği ile 2011 yılı “Dünya Veteriner Hekimler Yılı” ilan edilmiştir.

2011 Dünya Veteriner Hekimler Yılı Dolayısıyla Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Kliniklerimiz 25-29 Nisan 2011 tarihleri arasında ücretsiz hasta muayenesi yapacaklardır.

2011 yılının veteriner hekimlik mesleğinin öneminin daha iyi kavrandığı bir yıl olması dileğiyle ücretsiz muayene haftasını tüm hayvan sahiplerine duyurmaktan mutluluk duyar saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER