Gazetekars

E-5’te karpuz satan Karslı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağ kolu olan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, siyasette olduğu kadar ticari yaşamında da hızlı bir yükseliş sergilemiş.

26 Nisan 2011 Salı 07:56

E-5’te karpuz satan Karslı

Son dönemde CHP içinde bazılarının “CHP’nin Hüsamettin Özkan”ı bazılarının da “Önder Savı”ı olarak gördüğü Gürsel Tekin’in ticari geçmişi şöyle.

- 1964 yılında Ardahan’da doğan Tekin, ilk ve orta öğrenimini Ardahan’da, lise öğrenimini ise Kars’ta tamamladı. Tekin, üniversite öğrenimini ise yarıda bırakarak ticaret ile uğraşmaya başladı.

- İş hayatına lise yıllarında kereste üretiminde çalışarak atılan Tekin, İstanbul’a geldikten sonra, E-5 karayolunda kavun-karpuz sergisi açtı. Ardından da çay ocağı işletmeciliği, kahvecilik, lastikçilik ve naylon imalathanesi kurdu.

- Tekin, Kadıköy’de yaptığı işler nedeniyle ‘Pazarcı Gürsel’ diye biliniyor.

- Tekin, pazarcılık ve işporta işlerinin ardından, başta akaryakıt olmak üzere bir çok şirket kurdu veya ortak oldu. Ticaret sicil bilgilerine göre, Gürsel Tekin’in 11 şirkette ortaklığı, hissesi veya yönetim kurulu üyeliği bulunuyor. Söz konusu şirketlere ait hisseler, kardeşlere veya diğer ortaklara devredilmiş.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER