Gazetekars

Eğitim-İş Sendikası, etkinliklerle seslerini duyurmaya hazırlanıyor

Eğitim-İş Kars Şube Başkanı Aslı Özcan, yaptığı açıklamada, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlayan 19,9 milyon öğrencinin okullarında temizlik ve güvenlik personeli eksikliği yaşadığına dikkat çekti.

15 Eylül 2024 Pazar 15:26

Eğitim-İş Sendikası, etkinliklerle seslerini duyurmaya hazırlanıyor

Eğitim-İş Sendikası, Türkiye'deki eğitim sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla 15-16 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirecekleri bir dizi eylem ve sosyal medya etkinliği ile sesini duyurmaya hazırlanıyor. Eğitim-İş Kars Şubesi, yaptığı açıklamada eğitim sisteminin hükümetin yanlış politikaları ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihmalkar tutumları nedeniyle ciddi bir kriz içinde olduğunu vurguladı.

Okullarda Hijyen ve Güvenlik Sorunları Büyüyor

Eğitim-İş Kars Şube Başkanı Aslı Özcan, yaptığı açıklamada, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlayan 19,9 milyon öğrencinin okullarında temizlik ve güvenlik personeli eksikliği yaşadığına dikkat çekti. Bu durumun hem eğitim kalitesini düşürdüğünü hem de öğrencilerin sağlığını ciddi şekilde tehlikeye attığını belirtti ve ‘Eğitimde tasarruf olmaz! Çocuklarımızın geleceği, sağlığı ve güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez!" ifadelerini kullandı.

Kalıcı Kadrolu Personel Talebi

Eğitim-İş olarak, okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının çözülmesi, güvenlik önlemlerinin artırılması ve temizlik ile güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle karşılanması taleplerini yinelediklerini belirten Özcan, ilimiz tüm ilçelerinde de benzer sorunların yaşandığını belirtti.
Özcan, hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın haftada üç gün çalışacak, aylık 6-7 bin TL ücretle temizlik personeli istihdam etmeye çalıştığını, ancak bu şartlarda çalışacak personel bulamadığını vurguladı. Kars Şube olarak, bölgedeki okullarda bir an önce yeterli kadrolu temizlik personeli istihdam edilmesini talep ettiklerini belirtti.

16 Eylül'de Eylem: "Yanlış Uygulamaya Hayır!"

Eğitim-İş Sendikası, 16 Eylül Pazartesi günü genel merkezlerinin Milli Eğitim Bakanlığı önünde, şube ve il temsilciliklerinin ise İl Milli Eğitim Müdürlükleri önünde "Bu yanlış uygulamaya hayır!" demek için eylem yapacaklarını duyurdu. Sendika, sağlıklı bir eğitim-öğretim talebinde bulunan tüm ilerici ve aydınlık kesimleri bu eyleme destek vermeye davet etti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER