Gazetekars

Eli öpülesi anne

Kars’ın merkeze bağlı Esenyazı köyünde bir anne, doğuştan engelli ve tekerlekli sandalyeleri bulunmayan kızlarını ihtiyaçlarını rahat sağlayabilmeleri için sırtında taşıyor.

23 Ekim 2013 Çarşamba 11:32

Eli öpülesi anne

Faik ve Naciye çiftinin akraba evliliğinden olan kızları 22 yaşındaki Bingül İnanğaç ve 13 yaşındaki Hatice İnanğaç evlerine 200 metre mesafedeki okula annelerinin sırtında gidiyorlar.

Kızı Hatice’yi tekerlekli sandalyesi bulunmadığı için okula sırtında götürdüğünü belirten Baba Faik İnanğaç, daha önce kendilerine verilen tekerlekli sandalyenin kırıldığını ve oturma yerine tahta koyduklarını söyleyerek, yetkililerden tekerlekli sandalye talep etti.

İnangaç. “Kızım ağır olduğu için taşıyamadı. Ondan sonra başka bir şey alamadık.Kızlarım doğuştan böyle. Kas hastalığı var. İstanbul’da ve Kars’ta doktora götürdük, kas hastası dediler. Riskli olduğu için ameliyat da yapmadılar” diye konuştu.

Kalp hastası anne Naciye İnanğaç ise kızlarının bu durumda olmasından dolayı çok üzüntü duyduğunu ifade ederek, çocuklarının okumak istediğini bunun için elinden geleni esirgemediğini anlattı. Evlerinde banyo ve tuvalet olmadığını, bu yüzden çok zorluk çektiğini, kızını okula sırtında götürüp, getirdiğini de kaydederek, soğuk havlarda çok zorlandığını söyledi.

4. sınıf öğrencisi Hatice İnanğaç “Okula gitmek için akülü araba istiyorum. Okula gitmediğim de oldu.Bazen amcam ve halamın kızı kollarıma girerek okula götürüyor. İleride doktor olmak istiyorum” dedi. Bingül İnanğaç ise sadece 1 ay gittiği okulda harfleri öğrenebildiğini belirtti ve devletin kendisine sahip çıkmasını istedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER