Gazetekars

Elli İşsiz Bayana İş

Son yıllarda gittikçe artan hormonlu gıda üretimi ve buna paralel olarak artan hastalıklarla mücadele anlamında üretilen fikirleri hayata geçiren projelere toplam bedeli 97,232 TL'yi bulan yeni bir proje daha eklendi.

09 Mart 2011 Çarşamba 08:31

Elli İşsiz Bayana İş

 Murat Taşdemirci

Parçalanmış küçük arazilerin bile değerlendirilmesi fikrinden yola çıkarak, hem işsiz bayanlara mesleki beceri kazandırmak hem de organik sebze üretiminin yaygınlaştırılmasını sağlamak hedeflenirken, diğer yandan bayan çiftçilerin örtü altı organik sebze üretimine teşvik edilerek bölge halkına taze ve kaliteli ürün temin edilmesi amaçlanıyor.

T.C. Devlet Planlama Teşkilatı tarafından, Kars Valiliği koordinasyonunda ve SODES kapsamında finanse edilmiş olan proje İl Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. ‘‘HANIMELLERİYLE BAHÇELERDEN SOFRALARA ORGANİK SEBZE’’ adı altında hayata geçirilen Proje ile Kars’ta istihdam sıkıntısı yaşayan ve işsiz 50 bayana mesleki beceri kazandırmak, organik sebze üretiminin yaygınlaştırılmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

TEKNİK İNCELEMELER İÇİN ANTALYA YOLUNDA

Parçalanmış küçük arazilerin değerlendirilerek üretime açılması, yörede ki bayan çiftçilerin örtü altı organik sebze üretimine teşvik edilmesi ile aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunması, bölge halkına taze ve kaliteli sebze temin edilmesini amaçlayan bu proje için çok sayıda başvuru yapıldı. Değerlendirmelerin ardından seçilen 50 bayan bir hafta süren ön eğitimin ardından teknik incelemelerin yapılacağı gezi için sebze yetiştiriciliğinin en yaygın yapıldığı illerden olan Antalya’ya götürülmek üzere yola çıkıldı..Gezi için sabah saat 8.00 sularında Tarım İl Müdürlüğü önünde toplanan gezi kafilesi daha sonra Valilik binası önüne geldi. Vali Ahmet Kara Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan ve kursiyerlerin yakınlarının yolcu ettiği kafile otobüsle Antalya’ya yola çıktı. Bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Vali Ahmet Kara ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

3 BAYANA 5000 TL. SERMAYE DESTEĞİ

Gezi hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan; Bu gezi kapsamında BATEM ve çeşitli firmaların ziyaret edilerek, kursiyerlere staj imkânı sağlanacağını söyledi. Antalya dönüşünde 5 haftalık yeni bir kurs yapılarak kursiyerlere sertifika verileceğini de belirten Yurdalan; “Teorik eğitimler İl Tarım Müdürlüğü bünyesindeki SODES Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilecek. Pratik eğitimler ise yine İl Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan 240 m² ‘lik yarı modern serada gerçekleşecektir.”diye konuştu.

Kurs bitiminde kursiyerler arasından seçilecek 3 bayana sera kurmaları için, gereken sermaye desteği olarak 5000 TL verilecek.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER