Gazetekars

Emniyetten huzur toplantısı

Kars Emniyet Müdürlüğü Polisevi’nde muhtarlar, STK’lar, okul müdürleri, Emniyet Şube Müdürleri ve gazetecilerin katılımıyla huzur toplantısı yapıldı.

27 Nisan 2012 Cuma 07:33

Emniyetten huzur toplantısı

Emniyet Müdür yardımcısı Nurettin Özyaşamış başkanlığındaki toplantıda ilin asayişi, huzuru, trafik ve park sorunu, dolmuş sorunları, trafik cezaları, uyuşturucu ve esrar olayları, kavga ve diğer konular enine boyuna tartışıldı.

2010 yılının Nisan ayından 2011 yılının Nisan’ına ve 2011 yılının Nisan ayından 2012’nin Nisan ayına kadar ki suç analizlerinin yer aldığı slayt gösterisiyle başlayan toplantıda Emniyet Müdür yardımcısı Nurettin Özyaşamış bir yandan da karşılaştırma yaparak değerlendirmede bulundu. Yapılan değerlendirmede ülke gündeminden düşmeyen uyuşturucu, kadına şiddet, aile içi şiddet, alkol tüketimi, sigara kaçakçılığı, fuhuş, kavga ve cinayet gibi olayların Kars’ta ek görülmediğinin analizlerle de ortaya çıktığı ifade edildi.

Kars’ın Türkiye’de parmakla gösterilen en huzurlu illerden birinin olduğunun da ifade edildiği huzur toplantısında katılımcılar Emniyet yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ederken, Emniyet yetkilileri de muhtarlara, STK temsilcilerine, Üniversite camiasına ve gazetecilere huzurun sağlanmasında gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerini ilettiler.

GENEL DEĞERLENDİRME ANALİZİ

2011 yılında mala karşı 372 olay işlenirken bu sayı 2012’da 413’e çıktı, mal varlığına karşı da 2011 yılında 133, 2012 yılında 152 olay meydana geldi. Topluma karşı suç sayısı 2011’de 72, 2012’de ise 27 oldu. Millete ve devlete karşı suç sayısı 2011’de 28, 2012’de 17’ye indi. Takibi gereken suçlar ise 2011’de 135 iken 2012’de 186’ya çıktı.

KAÇAKÇILIK OLAYLARINDA ELE GEÇEN UYUŞTURUCU MADDELER

2012 yılı ilk 4 ay içerisinde meydana gelen kaçakçılık olaylarında 51 kilo 100 gram (Elli bir kilo yüz gram) eroin maddesi, 8 kilo 415 gram (Sekiz kilo dört yüz on beş gram) esrar maddesi, 94.903 (Doksan dört bin dokuz yüz üç paket) paket gümrük kaçağı sigara, 53 adet sahte 100 TL, 23 adet sahte 50 TL, 1 adet sahte 200 TL olmak üzere toplam 6.650 TL sahte para, 8 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet sahte ehliyet, 1 adet sahte çek ve 1 adet sahte resmi evrak ele geçirildi.

TARİHE YOLCULUK

Proje kapsamında kırsal kesimde yaşayan ve sosyo-ekonomik durumları yeterli olmayan, bu güne kadar hiç sinemaya gitmemiş İlköğretim ve Lise öğrencilerini sinema ile tanıştırmak amacı ile Kağızman ilçesinden 150, Selim İlçesinden 275, Akyaka İlçesinden 100, Digor İlçesinden 295, Sarıkamış ilçesinden 50, Susuz YİBO dan 250 İlköğretim ve Lise öğrencisi, Kars Kafkas Üniversitesinden ise 1.080 öğrenci katılmıştır. Misafirler öncelikle araçlarla Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne getirilmiş, MOBESE merkezi gezdirilmiş, Polislik mesleği ile ilgili öğrencilerin soruları yanıtlanmış ve ikramlarda bulunulduktan sonra Kars Şehir Sinemasına götürülerek Fetih 1453 isimli sinema filmini izlediler.

YILDIZLAR KAYBOLMASIN (SODES)

Kars İl Merkezinde bulunan sosyo-ekonomik durumları nedeni ile kültür, sanat ve spor aktivitelerinden faydalanmayan ancak sporu ve sanata ilgi duyan ilköğretim ve lise çağındaki çocuklarımız ve gençlerimizi spor aktiviteleri ve sanatsal faaliyetlere yönlendirerek kötü alışkanlıklardan korumak, suça sürüklenmelerinin önüne geçmek, geleceğimiz için ülkesini ve milletini seven, beden ve ruh sağlığı temin edilmiş, ilimizi ve ülkemizi yurt içi ve yurt dışında temsil edebilecek kabiliyette sporcular yetiştirmek amacı proje hazırlanarak faaliyete başladı. Proje kapsamında İl Merkezinden Boks 25, Güreş 25, Karate 35, Futbol 70, Basketbol 52, Voleybol 54, Masa Tenisi 18, Atletizm 25, Satranç 12, Gitar 22, Halk Oyunları 30, Bağlama 26, toplam 394 öğrenciye kurs verilmektedir. Ayrıca İlçelerimizden;Digor'dan Satranç 11, Gitar 12, Bağlama 12,öğrenciye kurs verilmekte,Kağızman'dan Futbol 25, Masa Tenisi 15, Bağlama 10,Satranç 10 öğrenciye kurs verilmektedir.

HAZIRLIKLARI DEVAM EDEN PROJELER

UMUT OTOBÜSÜ (SODES)

Hazırlanan proje kapsamında internet donanımlı bir otobüs ile ilimizdeki bütün mahalleler dolaşılarak, maddi yetersizlikler nedeniyle evlerinde bilgisayarları ve ders çalışma imkanları bulunmayan öğrencilere çalışma ortamı hazırlanarak, otobüste oluşturulacak kütüphane ile çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırılacak ayrıca genç kızlarımıza ve ev hanımlarına da sağlık müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde çeşitli kurslar verilecektir.

ECDADI ZİYARET (SODES)

Milli eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülecek proje kapsamında, öğrencilerimize tarih bilincini aşılayarak özgüvenlerinin gelişmesine katkı sağlamak ve tarihimize görerek anlamaları ve değerlerimize sahip çıkmaları amacı ile Erzurum, Kars ve Çanakkale illerine geziler düzenlenecektir.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER