Gazetekars

Engin Yıldırım, Akyaka Ziraat Odası Başkan Adaylığını Açıkladı

​​​​​​​Akyaka Ziraat Odası Başkan Adayı Engin Yıldırım'ın açıklaması şöyle :

03 Eylül 2022 Cumartesi 23:29

Engin Yıldırım, Akyaka Ziraat Odası Başkan Adaylığını Açıkladı

Ferasetine güvenerek teveccüh ve takdirine talip olduğumuz çiftçilerimiz bize görev tevdii ederse; gerçekleştirmeye cehd edeceğimiz iş ve projeleri, çiftçilerimizin dikkat ve tasviplerine sunmaktan onur ve mutluluk duyarım.

1- Bilindiği üzere karlı bir hayvancılık yapmak ve hayvancılığın devamı için 1 litre süt fiyatının 1kg fabrika kesif  yemi  fiyatından minimum yüzde 20 yüksek olması gerekmektedir. Bu oranlar sağlanıp korunacak.

- Süt fiyatının artırılabilmesi için, Ziraat Odası önderliğinde, kooperatifleşme, süt soğutma ve süt toplama üniteleri  dahil her türlü tesis, fiziki altyapı için, bütün kurum ve kuruluşlar ile koordinasyon sağlanacak, her türlü fiziki, hukuki ve idari destek sağlanacak.

-   Fabrika yemi ham maddelerinin sanayi son ürünleri, posalardan ve küspelerden oluştuğu bilinmektedir. Dolayısıyla sektörde en yüksek kar marjı fabrikalarındır. Bölgemizde satış yapan fabrikalarla bayileri üzerinden  toplu anlaşma sağlanarak, odamıza kayıtlı çiftçilerimize bayi  karları korunmak kaydı ile fabrika karından çiftçi lehine feragat ettirilerek fiyat avantajı sağlanacak ve özellikle  çiftçimizin  fabrika  yemine  bağımlılığının azaltılması için yüksek enerji ve  protein ihtiva eden kaba yem bitkilerinin tohum tedariki ile üretimi için her türlü tedbir alınacak.

2- Çiftçimize kendi tarlasına ve imkanlarına uygun ekipmana uzun vadeli ve hasat sonrası ödemeli finans ve kredi imkanı sağlanacak ve bölge çiftçisinin merkezi  teşkilat  insiyatifi  ile değil de, kendi ihtiyacı olan makine ve ekipman desteğine ulaşabilmesi için havza bazlı üretim modeline  benzer  havza  bazlı ekipman desteği modeli her türlü platformda dillendirilecek.

Ayrıca  biçerdöver  fiyatları tarım sektöründeki herkesin muttali olduğu biçimde dönüme patozsuz olanlar için 3 lt patozlu olanlar için 4 lt mazot fiyatını geçemeyecek.

3- Çiftçimizin daha uygun maliyetler ile gübreye ulaşması için girişimlerde bulunulacak, gübre kullanımının daha etkin olması için gerektiği kadar ve özellikle bölgemizde eksikliği hissedilen bor, çinko, magnezyum gibi elementleri de içerecek şekilde toprak analizi imkanları ile buluşturulacak. Gübreleme, toprak, su kalitesi ve bitki besleme alanlarında ihtisas yapmış uzmanların seminerleri yıllık rutin haline getirilecek. Yetiştirilen ürünlerin satışı için odamız bir köprü vazifesi görecek, üretici ile alıcıyı buluşturacak bir misyon üstlenilecek. Bunların yanında çiftçimizin kendi potansiyelini ve gücünü kullanabilmesi için, Torku ve Tire Süt Kooperatifi gibi çiftçi üretim modellerinin ölçek boyutta kurulması için her türlü teşebbüs desteklenecek ve öncü olunacak.

Çiftçimizin AB Hibe Fonlarından, TKDK ve Yatırım Bankası desteklerinden etkin şekilde yararlanması için ücretsiz danışmanlık ve öncülük hizmeti temin edilecek, fiziki ve teknik destek verilecek.

Ziraat Odamızın gücüyle, dar bir kesimin değil, çiftçimizin ekseriyetinin kazanacağı ve destekleneceği güzel yarınlara beraber yürümek umuduyla; Akyaka Ziraat Odası başkanlığına adaylığımı ilan ediyor. Tüm üreticileri en kalbi duygularla selamlıyorum…

Engin Yıldırım

Akyaka Ziraat Odası Başkan Adayı 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER