Gazetekars

Ermeni Muhalefetten Tehditkar Sözler

Ermenistan’da muhalefetteki Halk Partisi lideri Tigran Karapetyan, Türkiye’ye karşı, artık diplomasinin yetersiz kaldığını, askeri müdehalenin konuşulması gerektiğini söyledi.

24 Nisan 2011 Pazar 10:11

Ermeni Muhalefetten Tehditkar Sözler

Karapetyan, geçmişte Türkiye ile yapılan görüşmelerin hiçbir sonuç vermediğini savundu. Ermeni Epress.am haber sitesinin haberine göre, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Ankara ile diyalog girişimlerini eleştiren Karapetyan, “Türkiye-Ermenistan sınırının açılması konusunda defalarca görüştük, olmadı. Sonuçta onlar Türk. Bir zamanlar Taşnakların da onlarla silahlar aracılığıyla konuşması gerekmişti, ama yapmadılar. Peki nasıl konuşmuşlardı? Ellerindeki bütün toprakları onlara vermişlerdi. Kars’ı vermişlerdi. Kars verilmemeliydi. Türklerle Tanklar aracılığıyla konuşmak lazım” diye konuştu.

Erivan’da düzenlenen “Ermenistan’da Siyasi diyalogun Hedefleri, Sorunları, Önündeki Engeller ve Sağladığı Olanaklar” konulu konferansta konuşan Halk Partisi lideri son yılların en sert çıkışlarını yaptı. Fakat Karapetyan’ın konuşması, iç politikaya yönelik bir hareket olarak yorumlandı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER