Gazetekars

“Evde Yalnız Değilsiniz” Projesi

DPT ve SODES kapsamında Kars Valiliği koordinasyonunda Kars Belediyesi, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle “Evde Yalnız Değilsiniz” kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

27 Temmuz 2011 Çarşamba 15:16

“Evde Yalnız Değilsiniz” Projesi

Kars Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Muhammet Lütfi Kotan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice, Sağlık Müdür Yardımcısı Nursel Karakurt, Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları ve kursiyerlere katıldı.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Sosyal Destek Programı (SODES),kapsamında belediye tarafından yürütülen “Evde Yalnız Değilsiniz” projesini büyütmeyi düşündüklerini belirtti.

Başkan Nevzat Bozkuş, “Evde Yalnız Değilsiniz” projesini sürdüreceklerinin müjdesini verdi.

Bozkuş, kursiyerlere bu projede çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Bozkuş; “Bundan sonraki uygulama belediyemizle, valiliğimizle, ilgililer takip ediyorlar ama sizlere de çok önemli görevler düşüyor. Benim gördüğüm kadarıyla sonuçta hepimiz yaşlanacağız. Hepimiz aynı olayları yaşayacağız. O anlam içerisinde düşünür sorunlara biraz daha duyarlı olursanız elbette çözemeyeceğiniz, aşamayacağınız problemler olsa bile valiliğimiz ve bizim haberimiz olursa canı gönülden biz ilgileniriz” dedi.

Bu projeler yeni olduğu için vatandaşların gurur meselesi edeceklerini dile getiren Bozkuş; “Vatandaşlar komplekse girecekler, zaman içerisinde bu güzel çalışmalarımız da projeye çok ciddi bir şekilde sahip çıkma noktasında ben inanıyorum ki o gurur meselesi haline getiren insanlarda sizlere bu tür yaşlı durumda olup bakıma ihtiyacı olan ailelerini eşlerini anne ve babalarını teslim edeceklerine inanıyorum. Ama sizin bu projenin başlangıç noktasındaki tavırlarınız çok önemli yaşlıdır. Elbette bizlerde yaşlanacağız. Duymayabilirler, yürümeyebilirler, görmeyebilirler, belki bizlerin kabullenemeyeceği hal ve hareketler içerisinde olabilirler ama sonuçta bunlar bizim insanlarımız, bizim büyüklerimiz ve yaşlılarımız tabi her şeyin bir bedeli var. Belki biraz fazla geliyor duygusal anlar yaşıyorsunuz. Bu da artık bizim toplumumuz gerçekleri bunlar” diye konuştu.

Başkan Nevzat Bozkuş; “Çok doğru noktada ilerlediğinizi gördük. Belediye olarak SODES kapsamındaki proje tamamlansa bile bunu yürütmeyi, daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Çünkü araştırdığımız kadarıyla yerel yönetimler özellikle belediyeler birçok şehirde bunu devam ettiriyorlar. Bizde bu anlam içerisinde devam ettirmeyi düşünüyoruz. Farklı bir ödenek temin etmek üzere biraz daha genişleterek belki diğer hali vakti durumu iyi olan hayırsever insanların da desteğini almak üzere özellikle şehir merkezinde yardımcı olmaya çalışacağız. Proje sadece SODES kapsamıyla kalmayacak büyütmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Sertifika törenine katılan Vali Yardımcısı Muhammet Lütfi Kotan, SODES kapsamında Kars’ta 40 projenin yürütüldüğünü ifade etti.

Vali Yardımcısı Muhammet Lütfi Kotan, özetle şunları söyledi:

“SODES kapsamında 2010 yılında Kars’ta toplam 40 projemiz var. Bunun gibi ilçelerde dahil, 40 tane projemiz var. Toplam 5 milyon 250 bin TL. Harcıyoruz. Yani sosyal içerikli spor ve istihdam projeleri var. Bizim 40 proje içerisinde şu anda en çok memnun olduğumuz projelerden birisi Kars Belediyesi’nin yürüttüğü “evde yalnız değilsiniz” projesi. DPT’den denetlemek için gelen arkadaşlarımızda bu projeyi çok beğendiler. Hatta bizzat bana tekrarı yapılsın dediler. Arkadaşlara söyledik tekrarını yaptılar. Ankara’ya gönderdik. Muhtemelen 2012’de de bu projenin devamı SODES kapsamında olacak. Ondan sonrasını da başkanım zaten taahhüt ediyor.”

Daha sonra SODES kapsamında “Evde Yalnız Değilsiniz” projesine katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. Kursiyerler hafta iki gün proje kapsamında evde hizmet veriliyor.

Sertifikaları Vali Yardımcısı Muhammet Lütfi Kotan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nursel Karakurt, Başkan Yardımcıları ve muhtarlar verdi. Kursa katılan kursiyerlerle bir de hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER