Gazetekars

Faaliyete başladı...

Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü faaliyete başladı...

27 Ekim 2011 Perşembe 07:44

Faaliyete başladı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü resmi açılışı bugün yapıldı. Açılışın ardından kurul ilk toplantısını da yaptı.

Eski Devlet Hastanesi karşısındaki eski Anadolu Lisesi’nde faaliyete başlayan Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Hüsnü Genç, Kars’ın genel sorunlarının ele alındığı ilk toplantıya da böylelikle başkanlık etmiş oldu.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, “Malumunuz bundan iki sene önce böyle bir koruma kurulunun kurulması için gerekli girişimleri başlatmıştık. Ayrıca bu kurulun Kars’ta kurulması şarttı. Bugün o müjdeyi Kars halkına veriyoruz. Bölge Koruma Kurulu bugün itibariyle ilk resmi toplantısını Kars’ta yaptı.” dedi.

Doğanay daha sonra şunları söyledi:

“Bundan sonra inşallah tarihi, turistik yerleri en çok olan, tescilli eseri en çok olan Kars ilimizin konuları kendi ilinde görüşülecek ve çözüm aranacak. Üyelerimiz bugün ilimize teşrif ettiler ve toplantıya katıldılar. Konuyu daha yakından, daha içerikli, daha özel anlatıyoruz. Kars’ın özel olduğunu kendilerine söylüyoruz. Hakikaten Kars için çok gerekli bir kurumdur. Bundan sonra du kurulun çalışmaları hakkında da basınımıza gerekli bilgiler verilecektir. Kurulumuz Kars halkına hayırlı olsun”

İlk toplantıda Kars’la ilgili sorun ve soruların görüşüldüğünü de ifade eden Doğanay, İnşallah bunlar en kısa sürede çözülecek. Biz şimdi daha rahatlayacağız. Çünkü önceden ayda bir Erzurum’a gidiyorduk. Bürokrasiyi kaçırdık mı toplantı 1-2 ay erteleniyordu. İşlerimiz böylelikle biraz geç ilerliyordu. İnşallah bundan sonra daha kısa zamanda daha güzel şeylerle Kars halkının karşısına çıkacağız.” diye konuştu.

1 müdür, 5 raportör üyesi bulunan kurulun ayrıca genel idari hizmetlerden Vali Ahmet Kara’nın oluruyla 4 personelin istihdam edildiğini de vurgulayan Doğanay, 5 tane de hoca atandığını kaydetti. Hüsnü Genç’in Erzurum’dan geçici görevlendirmeyle Kars’ta atandığını belirten Doğanay, “Arkadaşlarımız genç ve yeni. Şu anda Kars’ı çok iyi tanımaya çalışıyorlar. 6 aylık sürede alanı gezdiler ve taradılar. Kültür varlıklarımızı da gezdiler ve tanıdılar. İnşallah Kars için en doğru kararlar kurulumuzdan çıkacaktır. Tekrar ben buradan sizin aracılığınızla Kars halkına müjde veriyoruz. İnşallah bu tarihi, turistik ve tescilli alanların bol olduğu ilde bu olmazsa olmazların başında gelen bu kurul hayırlı olacaktır inşallah.” dedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER