Gazetekars

Fen-Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde 2021-2022 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle mezuniyet töreni düzenlendi.

17 Haziran 2022 Cuma 15:27

Fen-Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’nın düzenlediği mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Rektör Prof. Dr. Hüsnü KAPU, Kars Gençlik Ve Spor İl Müdürü Nedim ASLAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin KILIÇ, Fakülte Dekanları, Bölüm Başkanları, Öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri ve öğrenci velilerinin katıldığı mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı.

Törende Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümünden Ela CÜNEYT fakülte birincisi, Fizik Bölümünden Azat MAMEDOV fakülte ikincisi ve Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümünden Ahmet DİKEN fakülte üçüncüsü oldular. Dereceye giren öğrencilere diploma ve ödülleri Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü KAPU, Kars Gençlik Ve Spor İl Müdürü Nedim ASLAN ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gencer ELKILIÇ tarafından verildi. Daha sonra Fakülte birincisi Ela CÜNEYT, yaş kütüğüne birincilik plaketini çaktı. Ayrıca, Fen-Edebiyat Fakültesi 2021 yılı Bilim Teşvik ödülü almaya hak kazanan Doç. Dr. Hüseyin METİN, Prof. Dr. Haydar YÜKSEK, Prof. Dr. Erhan DENİZ, Doç. Dr. Murat BEYTUR ve Prof. Dr. Mitat DURMUŞ’a ödülleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin KILIÇ tarafından takdim edildi.

Mezun olan öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü KAPU, gençlerimizin hayatın değişik yerlerinde kendilerinin temsilcileri olacağını belirterek, öğrencileri tebrik etti ve iş hayatında başarılar diledi.

Mezuniyet töreninde fakülte olarak huzur içinde sorunsuz bir eğitim-öğretim yılını tamamlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gencer ELKILIÇ, “Fakültemiz 1992’de kurulan Kafkas Üniversitesi’nin kuruluşunda yer alan Fakültelerden biri olup, 1993-94 akademik yılında Kimya ve Biyoloji Bölümlerine 50 şer öğrenci alarak Eğitim-Öğretime başlamıştır.

29. Eğitim-öğretim yılını tamamladığımız ve 26. Dönem mezunlarını verdiğimiz bugün mevcut 17 Bölümümüzden 14’ünde örgün öğretim ve 3’ünde II. Öğretim devam etmektedir. Ayrıca, 10 anabilim Dalında Yüksek Lisans ve 5 Anabilim dalında Doktora programları devam etmektedir. Bugün itibariyle, 2648 Lisans ve 379 lisansüstü olmak üzere toplam 3027 öğrencimiz eğitim-öğretime devam etmekte olup, mezuniyet durumunda 580 öğrencimiz bulunmaktadır. Fakültemizde halen 12’si profesör, 24’ü doçent, 59’u Dr.Öğretim Üyesi ve   29’u Öğretim Elemanı olmak üzere toplam 122 Akademik Personel  ve 13 idari personel görev yapmaktadır.

Fakültemiz deneyimli ve alanında uzman öğretim elemanları ile şehrimize ve bölgemize danışmanlık ve hakemlik hizmetleri başta olmak üzere birçok konuda katkı sağlamaktadır. Öğretim elemanlarımız Eğitim-öğretim faaliyetleri yanında Bilimsel Araştırmaya da büyük önem vermekte; ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda yayın yapmakta ve bu alanda Üniversitemizin ön sıralarda yer almasında büyük rol oynamaktadır. Bu vesile ile çok kıymetli çalışma arkadaşlarıma özverili eğitim-öğretim ve akademik çalışmaları için tekrar teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

Sevgili öğrenciler, bugün sizler için öğrencilik hayatı bitiyor ve yeni bir dönem başlıyor. Bilgi çağını yaşadığımız bugün bilgiye ulaşmanın hayat boyu devam edeceğini unutmadan, kendinizi sürekli yenileyerek yolunuza devam ediniz. Buradan ayrılırken her şeyin yolunda olduğunu elbette söyleyemiyoruz. Ancak, yılmadan tüm sorunların üstesinden geleceğinize inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Ülkemizin her köşesinde Kafkas Üniversitesini ve Fakültemizi en iyi şekilde temsil edeceğinizi biliyoruz. Kafkas Üniversitesi mensubu olmanın haklı gururunu hep birlikte taşımaktayız. Değerli misafirlerimiz, güzel Ülkemizin dört bir köşesinden geldiniz, bizimle birliktesiniz. Sizleri Ülkemizin Kafkaslara açılan kapısı konumundaki Serhat şehrimiz Kars’ta görmekten ve Üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. 4 yıl önce bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınıza kendi çocuklarımızdan ayırmadan yarınları için gerekli tüm bilgi ve eğitimi verdiğimize inanıyoruz. Biz onlara güveniyoruz, sizler de güveniniz. Zor şartlara rağmen verdiğiniz emek ve katkılar için sizleri kutluyor, saygılar sunuyorum. Tüm mezunlarımıza bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun diye konuştu.

Törende Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı 12 bölümden mezun olan yaklaşık 580 öğrencinin diplomaları fakülte öğretim üyeleri tarafından verildi. Ayrıca Kafkas Halk oyunları ekibi ve konservatuar öğrencileri mini bir konser verdi. Daha sonra öğrenciler kep atarak mutluluklarını paylaştılar.

a1-083.jpga3-068.jpga2-078.jpga1111-001.jpgccc-010.jpga4-035.jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER