Gazetekars

Fransa Büyük Elçisi Kars’ta

Fransa Büyükelçisi eşi ve çocuklarıyla birlikte Kars’a geldi.

15 Ağustos 2013 Perşembe 11:28

Fransa Büyük Elçisi Kars’ta

Fransa Ankara Büyükelçisi Lourent Henri Bili eşi Sabine Bili ve çocukları Aurelien Volban, Florian Tayfur Bili ile birlikte gerçekleştirdikleri Kars gezisinde, misafirlere Kent Ani Hotel ev sahipliği yaptı. Otel Müdürü Erdal Okulmuş ve otel çalışanlarınca yoğun ilgiyle karşılanan Büyükelçi Bili ve ailesine yine otel yetkililerinin rehberliğinde kentin tarihi mekanlarını gezme fırsatı tanındı.

Gürcistan, Ermenistan gibi sınır ülkelerine ziyaretleri ardından Kars'a gelen büyükelçi Ani harabelerine gitmeyi de ihmal etmedi.

Kars'a gelmesindeki en büyük etkenin tavsiye olduğunu ve bu tavsiyenin de meslektaşı Belçika Ankara Büyükelçisi Pol De Vitte tarafından verildiğini belirten Fransa Ankara Büyükelçisi Lourent Henri Bili Kars'ta insanların oldukça sıcak kanlı olduklarına da dikkat çekti. Türk insanının sıcaklığından herzaman etkilendiğini söyleyen büyükelçi, bunu da çocuklarından birine 'Tayfur' ismini vererek gözler önüne serdi.

Kars'ta hemen hemen tüm tarihi dokuyu görme fırsatı bulan Lourent Henri Bili; “Kars'a gelen misafirleri daha uzun süreli konaklatabilmek adına zaman geçirebilecekleri mekanların fazlalaştırılması hem Kars için hem de gelecek misafirleri için büyük bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Fransa Ankara Büyük Elçisi Lourent Henri Bili ve ailesi konakladıkları otelde, otel yetkililerin göstermiş oldukları ilgiden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek Kars'tan ayrıldı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER