Gazetekars

Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Yücel Sezer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

11 Ocak 2011 / 07:25

Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Yücel Sezer, gazetecilerin kamu adına fedakarca görev yaptıklarının altını çizerek, gazetecilerin yılın her günü ve gecesi mesai mefhumu gözetmeksizin görev yaptıklarını söyledi.

 

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ve gazetecilerin mesleğinde yıprandıklarını da belirten Sezer, çalışan gazetecilerin haklarını almaları gerektiğinin altını çizdi.

 

Basın çalışanlarının, yıpranma paylarının 2008’de kaldırıldığına dikkat çeken Sezer, “Ülkemizde gazetecilerin bir kısmı halen sosyal güvenceden yoksun olarak çalışmaktadır. Anadolu’da, özellikle yerel basında çalışan gazeteciler, vatandaşlarımızın haber alma haklarını ve kamuoyunu bilgilendirme görevlerini büyük bir özveri ile yerine getirmeye çalışmaktadır. Gazetecilerin refah düzeyi yüksek, gelir düzeyi iyi konumlara gelmesini arzuluyoruz. Umarız ki bu günler artık gazetecilerin yıpranma paylarının verildiği günler olarak kutlanır.” dedi.

 

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer, başta Kars olmak üzere bölgede, ülke ve dünya genelinde görev yapan bütün gazetecilerin gününü kutladı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER