Gazetekars

Genç aşık dinleyenleri mest ediyor

Karslı genç aşık Tamer Çınar (16) Aşıklar Otağı’nda iftar sonrası konuklarına doyumsuz müzik ziyafeti veriyor.

15 Ağustos 2011 Pazartesi 07:24

Genç aşık dinleyenleri mest ediyor

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından sağlanan kaynakla restore edilerek faaliyete sokulan Kars Aşıklar Otağı, tarihi binada ramazan programlarını sürdürüyor. İftardan sonra başlayıp sahura kadar devam eden programları 7’den 70’e herkes izliyor. Ordu Caddesi üzerinde Temmuz ayında açılan Kars Aşıklar Otağı ramazanın ilk gününden itibaren sahur vaktine kadar vatandaşlar için program yapıyorlar. Halk ozanları iftar sonrası sazlarını alarak Otağın yolunu tutuyorlar.

SERKA’nın katkılarıyla hizmete sokulan Kars Aşıklar Otağı’na gelen Aşık Şenlik Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Günay Yıldız ve diğer Karslı aşıklar, vatandaşlarında iştirak etmesiyle birlikte programlarına başlıyorlar. Aşık Günay Yıldız, İlgar Çiftçioğlu, Orhan Karadaoğlu, Bilal Esrarı’nın da sahne aldığı Otakta değişler, hikayeler ve atışmalar yer alıyor.

Otakta aynı zamanda da çıraklar yetişiyor. Genç aşıklar hünerli elleri ve yanık sesleriyle dinleyenleri adeta mest ediyorlar. Genç aşıkların saz ve sesleriyle şenlendirdiği otak bu vesile ile genç dinleyicileri de konuk etmiş oluyor. Genç aşıkları dinlemeye gelen arkadaşları aynı zamanda da bu sanatın üstatlarını da görüp tanıma ve aşıklık mesleği ile iç içe olmalarını sağlıyor.

16 yaşındaki genç ozan Tamer Çınar da yanık sesi ve sazdaki ustalığı ile büyük dikkat çekti. Tamer Çınar’ı dinlemeye gelen arkadaşları da böyle mekanların olmasının önemine değindiler ve emektarlara teşekkür ettiler.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER