Gazetekars

Gençlerin Demokrasi Algıları ve Beklentileri

Avrupa Birliği (AB) Gençlik Projesi kapsamında İtalya, Polonya, Bulgaristan ve Türkiye'den toplam 35 üniversite öğrencisi Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde bir araya geldi.

27 Ağustos 2011 Cumartesi 09:53

Gençlerin Demokrasi Algıları ve Beklentileri

Sarıkamış Osman Yüce Kayak Tesislerinde kampa giren öğrencilerin, “Gençlerin Demokrasi Algıları ve Beklentileri” konulu proje ile demokrasi adına ülkelerinde yapılan çalışmaları bir hafta süreyle paylaşacağı belirtilidi.

Sarıkamış’ta buluşan öğrenciler, ilk olarak Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarete, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, Proje Koordinatörü Deniz Yayla’da katıldı. Ülkeler adına grup liderleri Kaymakam Ermiş’e ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeler verdi. Kaymakam Ermiş, bu tür toplantıların, kampların Sarıkamış’ta yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencileri kış sezonunda Sarıkamış’a davet etti.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, öğrencilerin hepsine Sarıkamış şehitleri anısına yaptırılan, üzerinde Asker resmi bulunan porselen bardak hediye etti. Sonra topluca hatıra fotoğraf çektirildi.

Ardından Belediye Başkanı İlhan Özbilen’i ziyaret eden grup, Başkan Özbilen’e de hediyeler verdi. Özbilen, öğrencileri ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu, kamp süresince her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi.

Proje Koordinatörü Deniz Yayla, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği gençlik projesi, eylem 1.1 kapsamında bir proje ve mantığının gençlerin herhangi bir konu üzerinde birlikte çalışıp iletişim kurarak eğitsel ve kültürel faaliyetleri gerçekleştirmelerine yönelik çalışmalar bütünü olduğunu kaydetti.

Çalışmaların Kars’ta olma sebebinin ise Kars’taki sivil tolum örgütlerinin, resmi kurumların, gençlik çalışmalarının bu tip projelere aktif olmalarını sağlamak, onları teşvik etmek olduğunu ifade eden Deniz Yayla; “Şu an oldukça başarılı bir proje süreci devam ediyor. Projemizin konusun “Gençlerin Demokrasi Algıları ve Demokrasi Beklentileri” Katılımcı ülkeler; İtalya, Polonya, Bulgaristan ve Türkiye. Bu gençler proje başlamadan önce kendi ülkelerine yönelik demokrasi algılarını, demokrasi beklentilerini, ülkelerindeki demokrasi eğitimini, demokrasinin ülkelerindeki uygulanışına yönelik bazı araştırmalar yapıp, buraya gelip birbirleriyle paylaşma olanağı buldular” dedi.

Öte yandan öğrenciler Kars’a gelerek buradan Ani Harabelerine gittiler. Ani Harabelerini gezen öğrenciler, sırasıyla Kars Kalesi ve Hasani Harakani Türbesi’ni de ziyaret ettiler. Öğrencilerin kampının 29 Ağustos’ta yapacakları sunumla sona ereceği bildirildi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER