Gazetekars

Geri Sayım Başladı

Kars’taki İnsanlık Anıt’ının ihalesi sonuçlandı. İhaleyi alan firma 15 gün sonra çalışmaya başlayacak ve bir ay içinde anıtı kaldıracak…

09 Nisan 2011 Cumartesi 08:11

Geri Sayım Başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “ucube” diye nitelendirdiği Kars’taki İnsanlık Anıtı hakkında Kars Belediyesinin yaptığı yıkım ihalesi sonuçlandı.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İnsanlık Anıtı için yapılan ihalenin sonuçlandığını ve ihale şartnamesine uygun şekilde Anıt’ın bir ay içerisinde kaldırılacağını söyledi.

İhale kanunu gereği, Anıt’ın yıkılmasıyla ilgili ihalenin sonuçlandığını ve sürecin tamamlandığını vurgulayan Bozkuş, Cuma namazı öncesi Evliya Camii önünde Kafkas Haber Ajansı’na (KHA) açıklamalarda bulundu.

Bozkuş, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “İhale süreci tamamlandıktan sonra ilgili en düşük fiyatı veren birinci ve ikinci firmalara davetiye yazısı çıkarıldı. 15 gün içerisinde firma gelip sözleşme yapacak Sözleşmenin yapılmasının ardından yer teslimiyle oradaki heykel, bir ay içinde firma tarafından kaldırılacak.”

Heykelin ağır olmasından dolayı vinç yardımıyla parça parça kaldırılacağını söyleyen Bozkuş,“Heykelin kaldırılması konusunda şartname hazırlandı ve şartname doğrultusunda ihale yapıldı. Heykelin bulunduğu konum gereği, ağırlığından dolayı vinç kullanılacak. Yukarıdan aşağıya doğru parçalan halinde kesilerek aşağıya indirilmek suretiyle kaldırılacak ve belediyenin uygun gördüğü yere firma götürüp bırakacak” dedi.

Heykeli almak için Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un bir talepte bulunmadığını ifade eden Bozkuş, “Böyle bir talep gelmedi, gelirse değerlendireceğiz” diye konuştu.

Bozkuş, ihale bedelinin 272 bin TL olduğunu belirtti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER