Gazetekars

‘Giymiyorsan giydir’ projesi

Kars Belediyesi, Kadın Emeği ve Dostluk Derneği ile Kars Kent Konseyi'nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Giymiyorsan Giydir’ projesi hayata geçirildi.

02 Şubat 2011 Çarşamba 07:59

‘Giymiyorsan giydir’ projesi

Proje kapsamında toplanan giyecek malzemeleri Kent Konseyi binasında muhtarlıklar tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un katılımı ile dağıtıldı. 

Projenin mimarı olan Kadın Emeği ve Dostluk Derneğine, Kars Kent Konseyine ve üniversite öğrencilerine teşekkür eden Başkan Bozkuş, “İnsanlar arasında paylaşımı arttıran çok güzel bir proje. Yardım dağıtılırken itişme kalkışma olmadı, kimse mahcup olmadı, kimsenin yüzü kızarmadı herkes mağazadan alış veriş yapar gibi ihtiyacını karşıladı. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi. 

Kars Belediyesi tarafından desteklenen bu projenin sosyal alanda önemli bir hizmet içerdiğinin altını çizen Bozkuş şunları söyledi: “Arada bir bazı yerlerde buna benzer etkinlikler yapılsa da devamlılığı olan ve beldelerde bile kalıcı olarak yapılması gereken bu sosyal hizmetin imkânlar elverdiği sürece bir giyim bankası şeklinde hizmet etmesini sağlayacağız. Hali hazırda sürekli olarak hizmet veren belediyemizin bünyesinde Gıda Bankası var. Gıda Bankası ihtiyaç sahiplerine hizmet sunmaya devam etmektedir. Bizler hizmetin en güzelini yapmakla yükümlüyüz.” 

Kent Konseyi binasında dağıtımı yapılan giysi yardımının diğer yardım projelerine ve kampanyalarına örnek olacağının altını çizen Bozkuş, “Burada yapılan yardım dağıtımında bende bulundum. Birçok mahalleden muhtarlar aracılığı ile belirlenen ihtiyaç sahibi aileler randevu verilerek Kent Konseyine çağırıldılar. Herkes kendi saatinde itişme kalkışma olmadan ihtiyacı olan malzemeleri deneyerek aldı. Sırası gelen giysileri deneyerek üzerine olanı aldı. Sırası gelmeyende çayını içerek sırasını bekledi. Kimse mahcup olmadı, kimsenin yüzü kızarmadı herkes mağazadan alış veriş yapar gibi ihtiyacını karşıladı. Belediyemiz bünyesinde gerçekleştirilen hiçbir çalışmada kimse mağdur olmayacaktır. Belediye olarak prensibimiz böyle devam edecektir.” şeklinde konuştu.   

Kadın Emeği ve Dostluk Derneği Başkanı Nicavet Eren de, giyilmeyen ihtiyaç fazlası bayan, erkek, çocuk elbiseleri ile ayakkabı, kıyafetlerini ihtiyaç sahiplerine vermek amacıyla böyle bir kampanya başlattıklarını ifade ederek, “Çevremizde ihtiyaç sahibi insanlar bulunmaktadır. Maddi imkânsızlık yüzünden bu tür ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlarımıza yardımcı olmayı amaçladık. Muhtarlarımız aracılığı ile kars merkezdeki bir çok mahalleden belirlenen çok sayıda vatandaşa bu yardımları ulaştırdık. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla bu kampanyanın büyüyeceğine inanıyorum. Toplanan malzemeleri belirlenen adreslere teslim edeceğiz” dedi. 

Giysilerin eski ya da yeni fark etmeyeceğini belirten Eren, “Önemli olan malzemenin kullanılabilir olması. Bu konuda yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, Kars Kent Konseyi binasına teslim edebilir. Kampanyanın Kars’a hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER