Gazetekars

Halepçeler yaşanmasın

16 Mart 1988'de Saddam Hüseyin tarafından gerçekleştirdiği Halepçe katliamının yıldönümünde AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu bir açıklama yayınladı.

18 Mart 2011 Cuma 08:21

Halepçeler yaşanmasın

Açıklama şöyle: “Tüm savaşların kirli bir yüzü vardır. Her savaşta masum insanlar mutlaka can verir; Halepçe’de Hama’da, Bosna’da, Doğu Türkistan’da, Kosova’da, Çeçenistan’da, Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de ve bugün Libya’da olduğu gibi bugün, 20. yüzyılda tüm insani değerlere karşı olarak geliştirilen en korkunç vahşetlerden biri olan “Halepçe Katliamı”nın 23. yıldönümü. 16 Mart 1988’de Irak’ın Halepçe kentinde savunmasız ve masum insanlar, Hiroşima ve Nagazaki’den sonra gerçekleştirilen en korkunç kitle imha saldırısının hedefi olmuş; çoğu kadın, yaşlı ve çocuk 5 bini aşkın kişi hayatını kaybetmişti. Bu vahşi saldırı, tüm insani değerlere olduğu gibi, özü itibariyle doğaya ve bütün canlıların hayat hakkına da yönelikti aslında. Çünkü 16 Mart 1988’de Halepçe’de nefes alan her canlı hayatından oldu.

Halepçe’de katledilenleri rahmetle anıyor, dünyanın neresinde olursa olsun, zalimleri nefretle kınıyor; insanlık tarihine yeni utanç sayfalarının eklenmemesini ve yeni Halepçelerin yaşanmamasını diliyoruz.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER