Gazetekars

Hanımlara Turşu Eğitimi

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki bir köyde ev hanımlarına yönelik turşu yapma eğitimi verildi.

12 Ekim 2011 Çarşamba 15:03

Hanımlara Turşu Eğitimi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Kalkınma (SÜRKAL) Derneği'nin işbirliğinde ilçedeki Karaurgan köyünde, turşu yapma yöntemi ev hanımlarına uygulamalı olarak gösterildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli iki uzman teknisyen bayan tarafından köydeki bir evin bahçesine kurulan yer sofrasında, 10 ev kadınına, turşuluk malzemelerin temizlenmesi gerektiği, bir kısmının da pişirilmesi önerisinde bulunularak, tavsiye ve yöntemler uygulamalı olarak anlatıldı.

SÜRKAL Derneği proje yöneticisi Osman Ağar, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Karaurgan köyünde kadınlar için turşu yapma eğitimi verdiklerini söyledi.

Ağar, "Karaurgan'da kurulan seralarda yetiştirilen domates, salata, fasulye, biber, havuç ve lahana gibi ürünlerle kadınlara, uygulamalı turşu yapımı öğretildi. Bundan sonraki aşamada kendi turşularını kendileri yapacaklar. Arkadaşlar için güzel bir çalışma oldu" dedi.

Ağar ayrıca, ev hanımlarına yönelik diğer köylerde de bu tür çalışmaları planladıklarını sözlerine ekledi.

Turşu eğitimi alan ev hanımları da daha önceden turşu yapmayı bilmediklerini, verilen eğitimin ardından kışlık turşularını kendileri

kuracaklarını ifade etti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER