Gazetekars

Havai fişek gösterisi renk kattı

Kars’ta Cumhuriyet Coşkusuna, Havai Fişek Gösterisi Renk Kattı

30 Ekim 2013 Çarşamba 13:58

Havai fişek gösterisi renk kattı

29 Ekim Cumhuriyetin Bayramı, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılı kutlamaları havai fişek gösterisiyle renklendi. 93’üncü kurtuluş yıl dönümü ile birlikte Cumhuriyet Bayramı coşkusunun birlikte yaşandığı Kars’ta, Vali Eyüp Tepe’nin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonun ardından yapılan havai fişek gösterisi anlamlı geceyi adeta aydınlattı.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Valilik tarafından düzenlenen resepsiyon öğretmenevinde gerçekleştirildi. Resepsiyonun ardından protokol mensupları tekrar tarihi Valili Konağı bahçesinde bir araya geldi. Vali Eyüp Tepe, 14. Mkz. Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Belediye Başkanı Nevzat Bozmuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, vali yardımcıları, kaymakamlar, daire müdürleri, davetliler ve Karslılar, burada düzenlenen olan havai fişek gösterisini izledi.

Hava fişek gösterisi öncesi düzenlen ışık gösterisi ve protokol mensupları tarafından yakılarak uçurulan dilek fenerleri ise Cumhuriyet coşkusunu daha da arttırdı. Protokol mensupları dilek fenerlerini eşleri ile birlikte tutuşturarak gökyüzüne bıraktı. Bu sırada Başkan Bozkuş eşi Nurhayat Bozkuş ile birlikte zorlanarak yaktığı fener bir ara ağaca takıldıktan sonra konağın üzerinde uçmaya başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı gecede havai fişek gösterisi öncesi düzenlenen ateşli volkan gösterisi ise ayrı bir heyecanlı anlanların yaşanmasına neden oldu. Ardından da Tacettin Durmuş tarafından yapılan muhteşem havai fişek gösterisi Kars semalarını aydınlattı. Havi fişek gösterisi ile birlikte tüm Kars halkı bugünün Cumhuriyet Bayramı olduğunu ve coşkuyla kutlandığına dikkat çekti. Yaklaşık 20 dakika süren hava fişek gösterisinin ardında gösteriyi icara eden işin uzmanı ve havai fişek atma yetkisi bulunan Tacettin Durmuş uzun süre alkışlandı ve ardında da gösteriyi izleyenler tarafından kutlandı.

GAZETECİLER VE FOTOĞRAF SANATÇILARI GÜZEL FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜ ALMAK İÇİN YARIŞTI

Havai fişek gösterilerinin devam ettiği sırada ise gazetecilerin yanı sıra başta fotoğraf sanatçısı Yıldırım Öztürkkan ve diğer fotoğraf sanatçıları da tarihi Vali Konağı ve çevrede bulunan tarihi binalar arka planlı fotoğraf ve görüntü almak için birbirleriyle yarıştı.

Coşkulu gecenin ardından gazeteciler konuşan Vali Eyüp Tepe ve Belediye Başkanı Bozkuş, Kars halkının Cumhuriyet bayramını kutladı.

Vali Eyüp Tepe konuşmasında bir kez daha “Allah bu millete bir daha Cumhuriyet kurmayı nasip ettirmesin” dedi.

 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER