Gazetekars

HDP'li belediyelere kayyum: HDP'li Bilgen Halk TV'ye konuştu

HDP'li Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan, Muş ve Altınova belediye başkanlarının yerine kayyum atandı. Belediye başkanları gözaltına alınarak emniyete götürüldü. HDP'li Bilgen durumu Halk TV'ye değerlendirdi...

15 Mayıs 2020 Cuma 21:43

HDP'li belediyelere kayyum: HDP'li Bilgen Halk TV'ye konuştu

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, Halk TV'de Şule Aydın ile Haber Masası'nda HDP'li belediyelere kayyum atanması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kayyum atamalarla ilgili ne düşünüyorsunuz? 

Son yıllarda zaten terör tanımıyla ilgili bir muğlaklık ve esneklik söz konusu. Dünyanın her yerinde terör dediğinizde ortalama bir çerçeve vardır. Yorumlama yöntemiyle herkesi bu kavramın içine sokmak izah edilemeyecek bir durum. Yaptığımız çalışmaların kriminalize edilmesi ve buradan kayyum atansın diye kampanya yürütülmesine tanıklık ediyoruz. Her şey şeffaf işliyor. Özellikle görev yaptığımız şehirlerdeki birtakım çeteler sosyal medya üzerinden kampanyalar yapıyor. Bu benim görev yaptığım Kars’ta da böyle. “Kars Belediyesi’ne kayyum atansın” diye kampanyalar düzenliyorlar. 

 Bunun Kars Belediyesi’ne de yansıyacağını düşünüyor musunuz? 

Bizim kayyumumuz seçimden önce atanmış, alacaklılar belediyenin çalışmasını engelleyecek düzeyde. Büyük bir borç yükü var. Çok da öyle rantına talip olunacak bir belediye yok yani ortada. Tabi Türkiye’de ne olacağı belli olmaz. Bu durum Türkiye’deki siyasetin bir çözümsüzlüğüdür. Hiçbir zaman belediyeler başka gerilimlerin bir aracı olmamalı. Türkiye’de artık yaygın bir inançsızlık var ne yazık ki. Sabahtan beri sosyal medyaya bakıyorum. Insanlar artık sandığa, seçime olan inancını yitiriyor. Bu hiçbir partiye bir şey kazandırmaz. Bu bir bütün olarak demokrasiye kaybettirir. 

İYİ Parti tarafından Memleket Masası çağrısı yapıldı. HDP’ye bir davet gönderilmedi. Yaklaşımınız ne olacak? 

Eş genel başkanlar, parti temsilcileri, grup sözcüleri bu konuda gerekli açıklamaları yapacaklardır. Türkiye siyasetinde ne zaman muhalefet arası bir gerilim yaygınlaşıyorsa bu toplumda değişim iradesini inşa etmek o kadar zorlaşıyor demektir. Yalnızca muhalefetin arasında değil, iktidarla muhalefetin arasında da sağlıklı bir diyalog olmalı. Sonuçta eğer diyalog biterse bu ülkeyi olağanüstü sonuçlara götürür. 12 Eylül’de böyle gelmişti. Parti liderleri birbirleriyle görüşmüyordu. Bence parti liderleri bunları gözden geçirmeli.

Kaynak: HDP'li belediyelere kayyum: HDP'li Bilgen Halk TV'ye konuştu

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER