Gazetekars

Hizmet içi uyum eğitimi

Kars İl Sağlık Müdürlüğü’ne yeni atanan yardımcı sağlık personelinin bilgi ve becerilerini artırmak, hizmete adaptasyonunu sağlamak amacıyla “Hizmet İçi Uyum Eğitimi” verildi.

22 Ekim 2011 Cumartesi 09:11

Hizmet içi uyum eğitimi

3 günü teorik 2 günü pratik olmak üzere 5 gün devam eden eğitimin ilki 50 personelin katılımıyla gerçekleştirildi. 50’şer kişilik 2 gruba daha verilmesi planlanan eğitim programı sonunda sağlık çalışanlarına katılım belgesi verilecek.

Programın açılış konuşmasını yapan Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, yürütülen hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesinin hareket noktaları olduğunu söyleyerek, “Vatandaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümünü sağlamak, kendilerine daha nitelikli ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar hızla sürdürülmektedir. Bilindiği gibi Bakanlığımız tarafından sağlık alanında önemli reformlar yapıldı ve mevcut sistem içinde yürütülen hizmetlerin kalitesinin maksimum düzeyde tutulması hedeflendi. Biz de bu amaçtan hareketle kurumumuza atanan ve özellikle birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışacak arkadaşlarımızın hizmete başladığı ilk günden itibaren eğitilerek, sunacağı hizmete ve çalışacağı birime uyumu sağlanarak vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini yükseltebileceğimizi düşündük. Bu nedenle de arkadaşlarımıza bir eğitim verilmesini uygun gördük ve bu eğitimlerin ilk ayağı olan Hizmet İçi Uyum Eğitimi’ni düzenledik. Önümüzdeki 2 hafta boyunca 2 gruba daha bu eğitimi vereceğiz.” dedi.

Sevinç ayrıca, “Bildiğiniz gibi, bir şeyler üretebilmek, yaşama dair değerler ortaya koyabilmek ve insanlara faydalı olabilmek için eğitimin önemi yadsınamaz. Biz, Sağlık Müdürlüğü olarak personelimize verdiğimiz eğitimleri çok önemsiyoruz ve mümkün olduğunca bu eğitimlerin sayısını yüksek tutmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, eğitimler sayesinde sağlık çalışanlarımızda bir bilinç, bir farkındalık oluşturabiliyoruz. Bu sayede de daha çok vatandaşımıza ulaşarak, vatandaşlarımızı bilgilendirerek, bilinçlendirerek, sorunlarına ilaç olarak daha kaliteli ve nitelikli hizmet sunma imkanını yakalamış oluyoruz. Göreve yeni başlayan ve bunun haklı gururunu yaşayan sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyor, görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nursel Karakurt de, eğitim öncesi yaptığı konuşmada sağlık hizmetlerinde çalışan personelin ‘Eğitim Süreklidir’ ilkesi doğrultusunda eğitilmesi gerektiğine ve Müdürlük olarak kendilerinin de bu ilkeye önem verdiklerine dikkat çekti ve göreve yeni başlayan personele başarılar diledi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER