Gazetekars

Hür Düşünce Platformu toplandı

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde geçtiğimiz ay kurulan Sarıkamış Hür Düşünce Platformu, 2’nci toplantısını Sarıkamış Güleryurt Lokantasında gerçekleştirdi.

09 Aralık 2011 Cuma 09:09

Hür Düşünce Platformu toplandı

Eczacı Yavuz Ercan başkanlığında toplanan Sarıkamış Hür Düşünce Platformu’nun toplantısına, Platformun Başkan Yardımcısı Aydın Alkan, Genel Sekreter Sinan Karabağ, Av. Suat Doğan, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Mustafa Yurt, Kars İl Genel Meclis Üyeleri Zeynel Abidin Çam, Harun Karslı, Hacı Ateş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Platform üyeleri ve farklı meslek gruplarından çok sayıda konuk katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Sarıkamış Hür Düşünce Platformu Başkanı Eczacı Yavuz Ercan yaptı. Sarıkamış Hür Düşünce Platformu’nun kuruluş amacını anlatan Ercan, “Sarıkamış'ın sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına katkıda bulunacak fikirler, projeler üretmek ve bu projeleri kendi içinde kuracağı izleme komisyonlarıyla, sonuç alınıncaya kadar takip etmektir. Sarıkamış’ta diyalog ortamı oluşturmak, önce platform üyeleri arasında birlik beraberlik duygusunu güçlendirmek ve bu birlikten doğan gücü Sarıkamış’ımızın menfaatine olan her ortamda kullanmak. Özellikle Yerel ve Mülki İdare ile sağlıklı bir iletişim kurarak, Sivil İnisiyatif olarak Sarıkamış’ımızın kronikleşen problemlerinin çözümü için, içimizde bulunan Siyasi Parti üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve başkanlarının katkılarını sağlamaktır. Bizler Hür Düşünce Platformunu Sarıkamış’ta oluştururken, memleketimizin asil geçmişinden insanlarının Sarıkamış sevdasından güç aldık” dedi.

Üye sayını her geçen gün arttırarak tüm Sarıkamış’ı kucaklamak istediklerini de ifade eden Ercan, “Biliyoruz ki yakın bir zamanda Sarıkamış Türkiye’nin önemli bir turizm merkezi olacaktır. Bağrımızda yatan ve bize emanet edilen mübarek şehitlerimiz sayesinde Sarıkamış’ta, aynen Çanakkale de olduğu gibi İnanç Turizmi de gelişecek ve bu konuda da memleketimiz bir merkez olacaktır. Sarıkamış’ta Turizm potansiyelini 12 aya yayarak gerek kış turizmi, gerek inanç turizmi, gerek dağ yayla rafting turizmi, Spor takımlarının yazın kamp yaptığı bir merkez olması konusunda inancımız tamdır. Sarıkamış Hür Düşünce Platformu bu konularda ve Sarıkamış’ımızın ekonomik sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunacak her projenin ve çalışmanın arkasında olacaktır. Zaten kuruluş amacımızda budur. Sarıkamış Hür Düşünce Platformu önümüzdeki bir yılda bir Başkan, Başkan Yardımcısı ve bir Genel Sekreter tarafından yönetilecek, bir yıl sonra başka bir ekibe devredilecektir. Olağan üstü bir gelişme olmazsa ayda bir kere toplanacaktır. Sarıkamış Hür Düşünce Platformu'nun siyasetle ve rantla hiç bir işi olmayacaktır. Her düşünceden insanımızın rahatlıkla, Sarıkamış’la ilgili güzel yapıcı düşüncelerini ortaya koyabileceği ve sunabileceği bir platform olacaktır” diye konuştu.

Sarıkamış Hür Düşünce Platformu Genel Sekreteri Sinan Karabağ da, “Hz. Mevlana’nın çok güzel bir sözü vardır. Diyor ki: ‘En büyük ağaç bir tohumdan, en büyük kuş ise sadece bir yumurtadan var olmuştur” bu sözden de anlaşılacağı gibi fikirlerin ve düşüncelerin bir araya gelmesi sonucunda kimsenin beklemediği başarılara imza atılabilir. Önemli olan iyi niyetle hizmet etme sevdasının devamlılığıdır. Ben bu platformdan çıkacak fikirlerden sonuç alınacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Karabağ daha sonra şunları söyledi:

“Üyelerimizin tamamı yüreği Sarıkamış sevdası ile dolu insanlardan oluşmaktadır. Şehitler diyarı ilçemizde daha iyiye nasıl gidebiliriz düşüncesiyle bir araya geldik. İnşallah memleketimiz için çok yararlı projeler üreteceğiz. Ürettiğimiz projeleri ilgili makamlara götürerek projelerimizin gerçekleşmesi doğrultusunda desteklerini alacağız. İlçemize yararlı olacak her projemizde sayın kaymakamımız ile sayın belediye başkanımızın da bizimle olacaklarından hiçbir şüphemiz yoktur. Önceliklerimiz arasında sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda projeler üretmek vardır. Allah’ın izniyle bu bütünlüğümüzü koruyup Sarıkamış Hür Düşünce Platformunu başarılarla süsleyeceğiz.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER