Gazetekars

İdris Uğurlu MHP'den Aday Adayı

Milliyetçi Hareket Partisi’nde, Kars milletvekilliği için başvuruda bulunan aday adayı sayısı 10’a ulaştı.

24 Mart 2011 Perşembe 07:29

İdris Uğurlu MHPden Aday Adayı

Tacettin DURMUŞ

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi Milliyetçi Hareket Partisi’nde de milletvekilli aday adayları adaylıklarını açıklamaya devam ediyor. MHP’de dün Eğitimci İdris Uğurlu, milletvekilliği için aday adayı olduğunu MHP İl Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Uğurlu ile birlikte MHP’nin aday adayı sayısı 10’a ulaşmış oldu.

Uğurlu aday adaylığını ilan ettiği basın toplantısı sırasında yaptığı açıklamada “Türk Milletinin bu ülkede yaşanan yolsuzluk, haksızlık, adaletsizlik ve adı “Kürt Açılımı - PKK Açılımı - Demokratik Açılım” olarak sıkça değiştirilerek yürütülen Türklüğün yok edilmesi, toplumun ayrıştırılması, ülkenin bölünmesi çalışmalarına karşı vereceği karar çok önemlidir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu bunalımdan çıkabilmesi için 12 Haziran seçimlerinde iktidarın değişmesi, MHP’nin tek başına iktidara gelmesinden başka çare yoktur. Bunun sağlanabilmesi için tüm vatandaşlarımız gibi bizlere de görev düşmektedir.” dedi.

Ülkesine, Kars halkına ve davasına hizmet vermeyi görev bildiği için 30 yıldır yürüttüğü Kamu görevinden istifa eserek MHP’den Kars milletvekili aday adayı olduğunu belirten Uğrulu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ”Kamuda yaptığım hizmetler, yurtdışı ve yurtiçinde aldığım özel eğitimlerle kazandığım bilgi, birikim ve deneyimlerimi ülkeme ve Kars’a daha iyi hizmet etmek için MHP’den Kars milletvekili aday adayı oldum. 2011 seçimlerinde ülkemizin geleceği için MHP’nin tek başına iktidara gelmesi gerektiğini önemle vurgulayan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin belirttiği gibi hangi siyasi görüşte olursa olsun herkesi 2011 genel seçimlerinde MHP çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin 2023’e doğru yükselen ülke Türkiye sözleşmesini, tam yol ileri parolası ile süratli, kararlı ve istikrarlı bir şekilde, ‘Tek başına iktidar’ hedefine ulaştırmak için bugün buradayız.  Her alanda, çöküş ve çözümsüzlük sürecine itilen, karanlık bir uçurumun eşiğine getirilen  Türkiye,  12 Haziran 2011 günü Milletvekili seçimlerinde tarihi bir karar verme aşamasındadır. Bu seçimde vereceğiniz karar, üç hilali tek başına iktidara getirme kararı olacaktır. Bu bir zorunluluk ve ihtiyaçtır.”

İDRİS UĞURLU KİMDİR?

Uğurlu, 1958 yılında Kars’ın Esenkent Köyü’nde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, ortaokulu Kars’ta lise eğitimini ise Erzurum’da tamamladı. Üniversite öğrenimini ise Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulunda, yüksek lisansını ise Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi Uzmanlığı alanında tamamladı. 1990 yılında İrlanda Müteşebbisliği Geliştirme konusunda eğitim aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğretmen ve idareci olarak görev yaptı. Türk – Eğitim – Sen’in kurucu üyelerinden olup 1992 – 1997 yılları arasında Sendika Genel Merkezi’nde Mevzuat ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri olarak görev yaptı. Uğurlu, evli ve 2 çocuk babasdır.

Facebook'la Yorumla
Yorum Yap
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER