Gazetekars

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Vali Ahmet Kara, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Kars Barajı’nın temelinin 12 Mayıs’ta atılacağının müjdesini verdi.

28 Nisan 2011 Perşembe 07:30

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Vali Kara Lojistik Merkez’in Mezra Köyü civarından arsa yer tespit çalışmaları için defterdarlığa talimat verdiğini belirtti.

Kars'ta 2011 yılının ikinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Vali Ahmet Kara başkanlık etti.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kurum ve daire amirleri katıldı.

Vali Ahmet Kara, Kars’ta yapılacak yatırımlar ile ilgili bilgiler verdi.

Vali Kara, TOKİ tarafından 672 adet yoksul konutu yapılacağını söyledi.

Kara; “Mayıs ayının 12’sinde Kars Barajı’nın temeli atılacak. Kars Barajı Susuz’un ve merkezin bir bölüm arazisini sulayabilecek. Kars’ı artık sulu tarımla tanıştıracak büyük bir proje. Bakü Tiflis-Kars Demiryolu inşaatı, hava alanı inşaatı devam ediyor. Bunun yanında TOKİ 672 adet yoksul konutu yapmak üzere ihale yaptı. Sözleşmesini yaptık inşallah yakında temeli atılır diye bekliyoruz. 672 tane konut ödeyemeyenlerinde aylıklarını vakıftan ödemek suretiyle fakirlere dağıtacağımız konutlar yapılacak. TOKİ konutları Başbakanlık konutları civarında yapılacak. İnşallah onlarda fakir fukaralarımızın yoksulların ev sahibi olmayanların imdadına yetişecek” dedi.

“LOJİSTİK MERKEZİN YER TESPİTİ ÇALIŞMLARI İÇİN DEFTERDARLIĞA TALİMAT VERDİM”

Kars Valisi Ahmet Kara, Lojistik Merkez’in 300 bin metre kare arsa üzerinde yapılacağını vurguladı.

Vali Kara : “Lojistik merkezin arsasının tespit çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Mezra Köyü sınırlarında 300 bin metre kare lazım olan arazinin temini için defterdarlığa talimat verdim onlar hazırlıyorlar nerede ne var hazırlık yapacaklar değerlendireceğiz” diye konuştu.

Yatırımcı daire amirlerinin hazır bulunduğu toplantıda il genelinde yapılacak olan yatırımlar ele alındı.

Vali Ahmet Kara, kurum amirlerinin 2011 yılı yatırım programları hakkında bilgiler aldı. Toplantıya katılan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2011 yılı yatırım programı hakkında bilgiler verdi. Kars Belediyesi tarafından yapılacak yatırımları anlattı.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, daha sonra kurum amirlerinin yapacakları yatırım ve tamamlanan faaliyetlerin anlatımıyla sona erdi.

 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER