Gazetekars

"İnşallah zamanında biter"

Kars Barajı, Kars için büyük önem taşıyor...

14 Mayıs 2011 Cumartesi 10:30

İnşallah zamanında biter

Kars Barajı inşaatı ve Kars içme suyu arıtma tesisi İnşaatı’nın DSİ’de düzenlenen temel atma töreninde konuşan Kars Valisi Ahmet Kara, “İlimiz tarımsal özellik arz ettiği için sulama bizim için hayati bir konuydu. Bu konuda sizin hassasiyetiniz bizi sevindirmiştir. Bundan sonra da temeli atılan tesislerin her türlü yürütmesini takip edeceğim. İnşallah zamanında biter.”

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu da, “12 Haziran 2011 tarihinde ülkemiz bir genel seçime gidecektir. 1946 yılından itibaren bir çok partiyle demokratik hayata geçtiğimiz tarihten itibaren ülkemizde çok sayıda genel seçim yapıldı. Bu seçimleri biz çok önemsiyoruz. Çünkü, seçimleri ve siyasi partileri demokrasinin vazgeçilmez temel unsurları olarak görüyoruz. 1946’dan günümüze, Türkiye’nin çok önemli süreçlerden geçtiğini biliyoruz. Ama kilometre taşı anlamında en önemli süreç olarak 1950-60 dönemini baz alıyorum. 1993’ten sonraki dönem ve partimizin iktidara geldiği 2002’den günümüze kadar devam eden süreç Türkiye ve bizler için çok önemli süreçlerdir. Çünkü ülkemizdeki, geçmişle dönüp Türk siyasi hayatına baktığınız zaman en önemli sıkıntıların hep koalisyon hükümetleri döneminde yaşandığını görüyoruz. Ülkemizde eğer bir gelişme olmuşsa tek partili iktidarların ülkemize büyük bir ivme, gelişme kazandırdığını görüyoruz. 1950-93 ve yine iktidarımızın 2002’den günümüze devam eden bundan sonra da devam edecek olan süreç çocuklarımız, ülkemiz için çok önemli süreçlerdir. Bütün partili arkadaşlarımın, Kars halkımın, Türkiye halkımın bu konuda bundan sonrada partimize destek olacağını ve bu 8 buçuk yılda yapılan ciddi yatırımların hukuk alanında, yatırım alanında, ekonomik alanında yapılan yatırımların bu tarihten sonra da artarak devam edecektir.” diye konuştu.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise, “2009 yılında göreve geldiğimizde öncelikli sorunlarımızın başında ilimizin içme suyu gelmekteydi. Konuyu gündeme getirdiğimizde 2018 yılı programına alındığı ifade edildi. Ama desteklerimizle 2009 yılı içerisinde isale hattı ihale dildi ve 2010 yılı içerisinde tamamlanarak belediyemize teslim edildi. Kars’ta bir ilk gerçekleşiyor. Bugüne kadar Kars halkına kaynaktan gelen sular sunulmuştur. Desteklerinizle arıtılmış damacana bir su sunacağız Kars halkına. Biz konuyu gündeme getirdiğimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüze vermiş olduğumuz talimat doğrultusunda her iki şebekede arıtma tesisi öne alınarak çok hızlı bir şekilde çalışmalar tamamlandı. Proje hattı tamamlandı. Bir az sonra da arıtma tesisinin temelini atacağız. Arıtma tesisi son teknolojiyle donatılmış olup günde 22 bin metre küp bölü gün olarak kapasiteli olup 12 trilyon TL ye mal olacaktır. Kars halkı olarak sizlere gerçekten minnettarız. Çünkü bütün mahallerimizde su konusunda ciddi anlamda talepler vardır. Müteahhitimizden de almış olduğumuz söze bağlı olarak 30 Ekimde Kars halkına sağlıklı, kaliteli, kullanılabilir ve 24 saat akacak bir su vereceğiz. Projenin hazırlanmasında emeği geçen, Genel Müdürlüğümüze, Devlet Su İşleri Genel Bölge Müdürlüğümüze, çalışanlarına ve ekiplerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER