Gazetekars

İNTEL Öğretmen Liderlik Forumu

Kars’ta, gün geçtikçe hızla ilerleyen teknolojiye ayak uydurmak ve teknolojinin nimetlerinden yararlanmak için okul müdürlerine yönelik İNTEL Öğretmen Programı Liderlik Forumu eğitimi başlatıldı.

24 Kasım 2011 Perşembe 07:42

İNTEL Öğretmen Liderlik Forumu

Millî Eğitim Bakanlığı ve Intel firması arasında imzalanan protokol gereğince yürütülen “Intel Öğretmen Programı” proje tabanlı ve öğrenci merkezli eğitime yeni bir bakış açısı kazandıran, öğretmenlere; öğretim tasarımı geliştirmelerinde bilişim teknolojilerini araç olarak kullanmanın yollarını gösteren uluslararası bir programdır.

Eğitimi farklı kılan hususlar her eğitim çevresinin kendine has özelliklerinin bulunmasıdır. Eğitimde sınırların kırılması ve imkanların ülkemizdeki her öğrenciye eşit oranda dağıtılmasından en önemli anahtarı ise teknolojidir. Teknolojinin doğru, bilinçli kullanılmasıdır.

Her öğretmeninin okulu, öğrencileri, sınıfı ve sosyal çevreleri farklıdır. Pek çok farklılıkları bünyesinde barındıran ülkemizde öğretmenlerin eğitim - öğretim etkinlikleri içinde öğrencileri etkin bireyler haline getirmesi bu programla sağlanabilir.

Projede yeni bir uygulama daha başaltılmış olup öğretmen sayısı fazla olan okullarda bir öğretmenin uzman öğretmen olarak yetiştirilmesi ve o okuldaki öğretmenlere eğitim vermesi planlanmaktadır. Bu içerik üzerine hazırlanan Intel Öğretmen Programı Uzman Öğretmen Karma Eğitim Modeli etkinlik programı Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığınca yayınlandı.

Bu kapsamda; Kars’ta okul Müdürlerine Fevzi Paşa İlköğretim Okulu’nda eğitim verildi. Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenici önderliğindeki toplantıda İl Eğitim denetmen yardımcısı Hakan Aygördü konuyla ilgili bilgi verdi.

İNSANLARA FIRSATLAR SUNMANIN TEMELİNDE EĞİTİMİN YATAR

Aygördü, hedeflerinin öğrencilerin eğitimlerine yardımcı olacağını düşündükleri internet imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmek olduğunu belirtti.

Aygördü şunları söyledi:“Yenilikler ortaya koymanın ve insanlara fırsatlar sunmanın temelinde eğitimin yattığını biliyoruz. Günümüzde okullar daha önce hiç olmadığı kadar teknolojiyi kullanma ihtiyacı duymaktadır. Özellikle öğrenme-öğretme süreçlerinin zenginleştirilmesi ve geliştirilmesi için teknoloji kullanımı bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu forum sınıflarda teknolojinin bir öğrenme aracı olarak etkili biçimde nasıl kullanabileceğine ilişkin plan yapmak, model yapmak, öğretmenleri teşvik etmek ve destek olmak konularında size yardımcı olacaklardır. Eğitim liderleri öğrencilerin başarılarını artırmak amacıyla öğretmenlerin daha etkili öğretim süreçleri yürütmelerine nasıl yardımcı olabilirler? Liderlik formu eğitim kurumlarının liderlerine yani, İl, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Müfettişler, il, ilçe Şube ve okul müdürleri sorumlulukları altındaki öğretmenlerin daha etkili eğitim vermesini sağlama ve öğrencilerin başarısını artırma amaçlarına ulaşmak için teknolojiden nasıl yararlanabilecekleri konusunda yardımcı olmayı hedeflemektedir. İNTEL öğretmen programı liderlik forumu aslında adında anlaşılabileceği gibi bir eğitimden çok sizin gibi eğitim alanında liderlik görevi üstlenenlerin bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına ve iş birliği yapmalarına imkan tanıyan bir iletişim etkinliğidir. Forum halkın ya da ilgililerin toplanarak belirli bir konu üzerindeki görüşlerini açık biçimde dile getirdikleri, tartıştıkları ve uzlaşmaya varmaya çalıştıkları alanlara verilen addır. Bun etkinliğin liderlik formu biçiminde adlandırılmasının nedeni, eğitime yön veren siz liderlerin bir araya gelerek öğretim ve yöntem süreçlerinde teknolojiye en fazla yarar sağlayacak biçimde nasıl kullanabileceğimize ilişkin görüşlerinizi paylaşmanıza ve ortak eylem planı oluşturmanızı sağlayacak bir ortam oluşturma amacıdır. Bu etkinliğin bir başka özelliği ise etrafınızda sık karşılaştığınız etkili liderlik konulu eğitimlerden farklı olarak teknoloji kullanımı konusunda odaklanması eğitim yöneticilerin ne tür liderlik davranışları sağlamaları gerektiği üzerinde durmasıdır.”

EĞİTİM YIL SONUNA KADAR TAMAMLANMIŞ OLACAK

Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenice de konuyla ilgili şunları söyledi:“Bu program İntel Öğretmen Platformu, Öğretmen Programı, Liderlik Formu Programıdır. Bu proje yaklaşık 3 yıldır Türkiye genelinde olduğu gibi bizde de devam ediyor. Geçen 2 yıl içerisinde bütün ilköğretim okul müdürleri, müdür yardımcıları ve format ör öğretmenlerimizi bir eğitimden geçirdik. Bu yıl içerisinde planladığımız şekilde il ilçe milli eğitim müdürlükleri, şube müdürleri, müdür yardımcıları ve orta öğretim okul müdürlerini, müdür yardımcılarını bu eğitimden geçireceğiz. Yıl sonuna kadar bu eğitim tamamlanmış olacak. bu eğitimdeki amacımız gelişen teknolojiyi ders işleme sırasında sınıf ortamında en iyi şekilde öğrencilerimize verebilmektir. Öğrencilerimizin teknolojik gelişmelerden faydalanmalarını sağlamayı amaçlamaktayız. Zaten ilimizde Ümit bey ve Hakan bey il eğitim denetmenlerimiz. Daha önce bakanlığın açtığı eğitime devam ettiler format ör olarak ilimizde bu eğitimi vermektedirler. Bu yılın sonuna kadar bütün ortaöğretim yöneticilerimiz bu eğitimden geçecek. Burada amaçlanan ise öğrencilerin teknolojiyi ders çalışmada, program yapmada, takip etmede ve kendini geliştirmede en iyi şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Bu eğitimden sonra buradaki yöneticiler kendi okullarındaki eğitimcilerle bu eğitimi tamamlayacaklar ve buradan aldıkları bilgileri aktaracaklar. Öğretmenlerimiz de sınıflarda öğrencilerimizi yönlendirmeye çalışacaklar ve öğrencilerimizin gelişen teknolojiden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak için çalışmalar yürüteceklerdir.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER