Gazetekars

İşkur 45 Kişinin Yüzünü Güldürdü

Kars'ta, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü İle Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğünün Ortaklaşa Yürüttüğü Toplum Yararına Çalışma Projesi Kapsamında 45 Kişi İşe Yerleştirildi...

24 Haziran 2011 Cuma 10:31

İşkur 45 Kişinin Yüzünü Güldürdü

Kars'ta, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü toplum yararına çalışma projesi kapsamında 45 kişi, işe yerleştirildi. İŞKUR Müdürü Yılmaz Akar, işçilerin fidan yetiştiriciliği, bakımı ve dikimi gibi işlerde çalışacağını söyledi.

İşsizliği azaltmak amacıyla geçen yıl hayata geçirilen toplum yararına çalışma projesi kapsamında Kars'ta 45 kişi iş sahibi oldu. İşe başlama töreninde konuşan İŞKUR Müdürü Yılmaz Akar, Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü'yle yürüttükleri ortak çalışmayla, kısa süreli de olsa iş imkanı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Programın özelleştirmeden dolayı işini kaybeden insanların çalışma ortamından uzak kalmamalarını sağlamak amacıyla gerçekleştildiğini ifade eden Akar, "Altı aylık bir dönemi kapsayan ve 45 işçinin çalışacağı proje için İŞKUR olarak 225 bin lira harcanacak" dedi.

Beş dekar alanda yetiştirilen 1.5 milyon çam tohumunu toprakla buluşturacaklarını dile getiren Selim Boyalı Orman İşletme Şefi İlker Öztürk de, işçilerin fidan yetiştiriciliği, bakımı ve dikimi gibi işlerde çalışacağını söyledi.

Tören sonrası işçiler ile İŞKUR ve Orman İşletme Müdürleri hatıra fotoğrafı çektirdi

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER