Gazetekars

İŞKUR’dan iş verenlere çağrı

İŞKUR’dan iş verenlere “Bizim ile irtibatta olun” çağrısı...

17 Ağustos 2011 Çarşamba 17:01

İŞKUR’dan iş verenlere çağrı

İŞKUR Kars İl Müdürü Yılmaz Akar, İŞKUR il müdürlüğü olarak 2011 yılı içerisinde açtıkları 39 meslek dalında ki kurslarda toplam 520 kursiyerim eğitim gördüğünü söyledi. Akar ayrıca bu kurslar için ayrılan 4 Milyon 415 Bin TL kaynaktan 1 Milyon 123 Bin TL’sinin harcandığını bildirdi. İş yeri sahiplerine de çağrıda bulunan Akar, “kurumumuz ile irtibat halinde olun” dedi.

Akar şu açıklamalarda bulundu; “2011 yılı içerisinde Kars il genelinde İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından işsiz ve vasıfsız iş gücünün çeşitli mesleklerde yetiştirilerek istihdam edilmelerini sağlamak ve kendi ilerini kurmak amacıyla 39 meslek dalında düzenlenen kurslarda 334’ü erkek, 186’sı bayan olmak üzere toplam 520 kursiyer eğitim aldı. Yılda 4 defa olmak üzere Valimiz başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda düzenlenen kurslara 2011 yılında toplam 4 Milyon 415 Bin TL kaynak ayrıldı. Bu kaynaktan 1 Milyon 123 Bin TL olan kısmı harcandı”

İş gücüne ihtiyaç duyan işletmelerin İŞKUR ile irtibata geçmesi gerekir diyen Akar, “İŞKUR İl Kars İl Müdürlüğü olarak iş gücüne ihtiyaç duyan işverenlerin İl Müdürlüğümüz ile irtibat halinde olması gerekmektedir. Açılan kurslara katılacak olan kursiyerlere günlük 15 TL cep harçlığı ve genel sağlık sigortası primleri ödenmektedir. Ayrıca işverenlere de kurs müddetince tüm harcamaları içine alan hizmet bedeli ödenmektedir. Beş ve daha fazla istihdamlı işyerlerine çalıştırdıkları işçi sayısına göre ücretleri İş-Kur İl Müdürlüğünce ödenmek üzere stajyerler çalıştırılmaktadır.” Diye konuştu.

İŞKUR İl müdürlüğü ile KOSGEB Arasında imzalanan protokol gereği kendi işini kurmaya çalışan işsizlere de uygulamalı eğitim verildiğini ifade eden Akar, “İŞKUR İl müdürlüğümüz ile KOSGEB arasında imzalanan protokol gereğince kendi işini kurmak isteyen işsizlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmektedir. Bu kapsamda 2011 yılında 50 katılımcıya yönelik bir kurs açılmıştır. İkinci grup için de 100 katılımcıya yönelik kurs için teklif çağrısına çıkılmış, eğitim değerlendirmesi için Erzurum KOSGEB hizmet merkezine gönderilmiştir. İş gücü uyum hizmetleri 2012 yılından itibaren de artarak devam edecektir. Bu anlamda işverenlerimizin sürekli olarak kurumumuz ile irtibatta olmaları gerekmektedir.” dedi.

 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER