Gazetekars

Kadınlara, KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikaları verildi

Kars Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Kadın Çalışmaları Birimi tarafından 6 aylık periyotlarda düzenlenen, KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 30 kadına sertifikaları verildi.

02 Haziran 2018 Cumartesi 21:28

Kadınlara, KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikaları verildi

Tacettin DURMUŞ

Belgelerin verimek üzere düzenlenen programa, Belediye Başkanı Murtaza karaçanta, KOSGEB İl Müdürü Lütfullah Aktaş, Başkan Yardımcıları Ferit Yenice ve Nusret Kara katıldı.

Başkan Karaçanta belge alan kadınların kentsel sorunlarını dinledi ve yaptığı konuşmada kadınlar için iş hayatının önemini vurguladı.

Karaçanta: “Kadın Vatandaşlarımızın, iş hayatında yer almalarına destek olacak bu eğitimlerden 12. sinin belgelerini dağıtmak üzere bir aradayız. KOSGEB destekli Girişimcilik Eğitimlerini diğer kurumlar karma düzenledikleri ve çoğu zaman erkek vatandaşlar sayıca daha fazla eğitime katıldıkları için Biz Kadın Vatandaşlarımız öncelikli olsun diye sadece sizlere yönelik eğitim programı başlattık ve süreklileştirdik bu eğitimleri. Kadın vatandaşlarımızın ekonomik hayata atılması kendi işyerini kurması girişimci kadın kimliği ile hayata devam etmesi ile birlikte kendi yanında çalıştıracağı kadın vatandaşa istihdam sağlaması sebebi ile bu eğitimler ayrıca önem arz etmektedir. Belge verdiğimiz 15 kadın vatandaşımız kendi işyerini açmış ve gayet güzel iş yapmaktadır. Hepsini ziyaret ettiğimizde gördük dinledik. Bu 15 geçen yılki sayı bundan sonra daha da sayılarının artmasını umut ediyoruz.

Bir kadının özgürlüğü güçlü olması hayata tutunabilmesi çocuklarına destek olması kadının ekonomik bağımsızlığı ile mümkündür. Güçlü kadın, güçlü aile demek güçlü kadın kedine güvenen çocuklar demek yarınlara güvenle bakan çocuklar demek güçlü kadınlar aydınlık yarınlar demek.

Tüm kadın vatandaşlarımıza istihdamlar sağlanmasını, sürdürülebilir iş hayatlarının olmasını gönülden diliyorum” dedi.

KOSGEB İl Müdür Lütfullah Aktaş konuşmasında Belediye ye teşekkür ederek kurumu adına kadın vatandaşların ekonomik hayata katılmalarından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER