Gazetekars

Kadınlarımızın gelecek umudu

Sarıkamış'ta okuma-yazma bilmeyen ve örgün eğitimini yarıda bırakan 20 ev hanımı SODES Projesiyle meslek sahibi olacak.

14 Ocak 2011 Cuma 07:29

Kadınlarımızın gelecek umudu

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse edilen ve Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen ‘Kadınlarımızın Gelecek Umudu’ Sosyal Destek Programı (SODES) projesiyle 20 ev hanımı meslek sahibi olacak.

Projenin Başbakanlık DPT tarafından finanse edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, “Kars Valiliği koordinasyonunda, Sarıkamış Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) tarafından yürütülecek SODES ‘Kadınlarımızın Gelecek Umudu’ projesiyle okuma-yazma bilmeyen ve örgün eğitimini yarıda bırakan 20 ev hanımına dikiş kursu verilecek. Bu kursa katılacak olan 20 ev hanımına meslek kazandırmayı, aynı zamanda kişisel ve sosyal gelişimlerini artırmak suretiyle iş piyasasına aktif olarak katılmalarını sağlamak hedeflemiştir. 1 Şubatta başlayacak olan dikiş kursumuz 1 Temmuz itibariyle sona erecektir. Kursu başarıyla tamamlayan ev hanımlarına, Dikiş kursu bitirme sertifikaları 9 Temmuz da dağıtılacaktır” dedi.

Dağdelen, şöyle konuştu : “Kadınlarımızın gelecek umudu ile yaşamın kıyısında köşesinde kalmış “bende varım, buradayım” diyen gözlerle yüreğimize ulaşmaya çalışan kadınlarımıza el uzatarak, onları hayatın tam ortasına yani kendi yaşamlarının merkezine koymak, gerek sosyal yaşam gerekse iş hayatı içerisine çekebilmek en önemli amaçlarımızdandır. Umut dolu yüreklerin yalnız ve sessiz çığlıklarına sesimizi katıp, onlara yapıcı, yaratıcı, üretken, girişken ve mutlu bireyler olarak yaşamlarında yeni birer sayfa açmaları için elimizdeki imkanları sunmaktayız. Sosyal hayattan mahrum, hayatı sadece ev, eş ve çocuk olarak sınırlandırılmış, ekonomik özgürlükten bi haber kadınlarımızın güven dolu sesleri Sarıkamış’tan, dikim atölyelerimizden yükselecektir. Bu umutlu çığlıklar için önce METEM’de atölye oluşturulacaktır. Kursiyerlerimiz, okuma-yazma bilmeyen ve örgün eğitimini yarıda bırakan 10’ar kişilik kadın gruplarından, yoksulluk sınırında olan yetişkinlerden seçilecektir. Atölyelerimizde dikiş makineleri, renkli kumaşlar ve çeşitli kalıplarla yapılacak çalışmalar kursiyerlerimize tüm inceliğiyle öğretilecektir. Kursiyerlerimize aylık 300 TL. ödenerek, eğitim süreci boyunca ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanacaktır. Atölyelerimizde dikiş eğitmenleri desteği ile 20 kadınımız artık el emeği göz nuru olan çalışmalara imza atabileceklerdir. Alınan eğitim sonucunda kursiyerlerimizin çalışmaları Sarıkamış Belediyesi ile yaptığımız ortaklık sonucu gösterilen pazarlarda sergilenerek satışa sunulacaktır. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifikalar kursiyerlerimize verilecektir.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER