Gazetekars

Kafkas Üniversitesi Öğrencileri ve Akademisyenleri Gazze'ye Destek Yürüyüşü Gerçekleştirdi

İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana yaptığı soykırımı kınamak için bir araya gelen Kafkas Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, düzenledikleri protesto yürüyüşüyle tepkilerini dile getirdiler.

10 Mayıs 2024 Cuma 18:59

Kafkas Üniversitesi Öğrencileri ve Akademisyenleri Gazze'ye Destek Yürüyüşü Gerçekleştirdi

Cuma Namazı sonrasında Kafkas Üniversitesi Camii’nden başlayarak Rektörlük tören alanına kadar süren yürüyüşe; Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Müdür, akademisyenler, STK temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Yürüyüş sonrasında tören alanında açıklamalarda bulunan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu şunları söyledi :

“Çok kıymetli mesai arkadaşlarım, sevgili öğrenciler ve değerli STK temsilcileri hepinizin bildiği gibi 7 aydan beri Gazze’de 40 bine yakın çocuk, yaşlı, kadın ve hatta bütün insanlık en acımasız usullerle katledilmektedir. Bütün bunlar dünyanın gözü önünde gerçekleşmektedir. Bize demokrasi, insan hakları ve özgürlük dersi vermeye çalışan ABD ve Batı dünyası, İsrail’in vahşi yüzü karşısında gözlerini kapamış, ruhunu Siyonizm’e satmış bir halde Filistin’deki soykırıma destek vermektedir. 

Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz ilk günden itibaren Filistin’de, Gazze’de yaşanan soykırımı dünyaya duyurmak ve durdurmak için büyük gayret sarf etmektedir.

Gazze’de insanlık ayaklar altına alınırken, dünyanın pek çok yerinde insanlığın ölmediğini; insanların kalbinde, vicdanında hala yaşadığını gördük. ABD yönetimi İsrail’in soykırımına arka çıkarken pek çok Amerikan üniversitesinde genç ve vicdanlı insanlar, öğrenciler insanlık onurunu koruma mücadelesi başlatmışlardır. Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını dünyaya haykırmışlardır. 

Batı üniversiteleri ve batı toplumunun vicdanlı kesimleri Gazze’deki soykırımı ve gayri ahlaki muameleleri bir tokat misali Siyonizm’e hizmet eden yöneticilerin yüzlerine vurarak insanlık onurunun korunması için çağrıda bulunmaktadır.  Ne mutlu ki bu gün dünyada hala böyle onurlu ve vicdanlı insanlar var.

Bu sürece Türkiye'den, Kars'tan, Kafkas Üniversitesi’nden kuvvetli bir destek verilmesi beni ve Üniversite yönetimimizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu mücadelede sizlerle gurur duyuyorum. Allah sizden hepinizden razı olsun.

Karslı hemşerilerimiz Üniversitemizin öncülüğünde Gazze soykırımına en seviyede karşı çıkarak haksızlığa, zulme dur demişlerdir. Hepsini canı gönülden kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum. 

Üniversitemiz ve şahsım olarak canımız sağ olduğu sürece bu davaya elimizden gelen bütün maddi ve manevi desteği vereceğiz. Bu davanın bir neferi ve bir parçası olarak hep Filistin'in ve Gazze'nin yanında olacağız. Sadece Gazze’nin değil, büyük komutan ve mücahid Selahattin Eyyübi’nin aşkı, ilk kıblemiz, miracın şehri Kudüs de işgal ve esaret altında. Bu mübarek İslam beldelerinin bir an evvel kurtuluşunu Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”  

a1-317.jpga2-276.jpg

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER