Gazetekars

Kafkas Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Aslan Projelerini Açıkladı

Kafkas Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Aslan'ın projeleri şöyle :

07 Kasım 2018 Çarşamba 12:16

Kafkas Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Aslan Projelerini Açıkladı

Proje 1: Kars valiliği, belediyesi, yerel kuruluşlar ve iş adamlarımız ile birlikte çalışarak üniversite-sanayi-vatandaş işbirliği için ilin, bölgenin ve komşu ülkelerin ihtiyaçları ile ilgili tarama faaliyetleri yaptıktan sonra, ihtiyaçları karşılayacak bir Teknokent kurulumu için girişimlerde bulunmak öncelikli hedeflerim arasında bulunmaktadır. Özellikle, kurulacak Teknokentin tarım ve hayvancılık alanında potansiyele sahip Kars halkının ihtiyaçlarına yönelik olarak Türkiye Cumhuriyeti 2023 vizyonu çerçevesinde hizmet vermesini ve bu amaçla sanayi ve teknoloji yatırımlarının bölgesel teşvik olanakları kullanılarak  Kars'a çekilmesini sağlamayı amaçlamaktayım. Bölge halkına her türlü bilimsel ve bilgi paylaşımı yapılarak Kars ekonomisine katkıda bulunmak, sosyal faaliyetler ile üniversitemizin adını duyurmak amacındayım. 

Proje 2: Üniversitemizde araştırma kültürünün geliştirilmesi ve akademik personelin disiplinler arası çalışmalarını teşvik etmek için alanında uzman öğretim elemanlarını bir araya getirerek üniversitemiz adına ürünler ve patentler üretilmesini sağlamak hedeflerim arasında bulunmaktadır. Bu amaç için, yerel, ulusal ve uluslararası kaynaklardan yararlanılması için TÜBİTAK, BAP, AB, Bakanlık ve DPT projeleri hazırlanmasını teşvik etmek için öğretim elemanlarına her türlü destek ve rehberlik hizmetlerinin verilmesini amaçlamaktayım. Ulusal veya uluslararası bilimsel organizasyonların üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilmesi teşvik edilecek ve her türlü bilimsel organizasyona katılım konusunda da öğretim elemanlarına gerekli destek ve kolaylık sağlamayı hedeflemekteyim.

Proje 3: Lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora), lisans ve önlisans öğrencilerimizin kariyer hedefleri doğrultusunda gerekli öğretim elemanı ve altyapı eksikliklerini tespit edip hızlı bir şekilde gidererek mutlu, geleceğe güvenle bakan, vatanını ve milletini seven öz güvenli bireyler yetiştirilmesi eğitim alanında ki hedeflerim arasında öncelikli olarak yer almaktadır. Kars Kafkas Üniversitemiz konumu itibarıyla İran, Azerbaycan ve Gürcistan gibi komşu ülkelerden öğrenci alabilme potansiyeline sahiptir. Mevcut durumu daha ileri taşımak için, bu ülkelerde bulunan üniversiteler ve araştırma merkezleri ile ikili işbirliğini artırarak veya yeni işbirliklerini başlatarak üniversitemizin ulusal ve uluslararası bilinirliğini artırmayı amaçlamaktayım. Üniversitemizde kaliteli bir araştırma, eğitim ve öğretim ortamının oluşması için kalite güvence sisteminin geliştirilmesini hedeflemekteyim.

Proje 4 : Kars üniversitesi olarak sadece yerel değil, Kafkas bölgesi ve Bir dünya üniversitesi olma, adından bilimsel çalışmalar ve başarılarla bahsedilen bir üniversite olabilmek için tüm kurum ve kuruluşlar, vatandaş, üniversite personeli, devletimiz ve Reyisimizle ile işbirliği içerisinde olmak ve FETÖ ile mücadele etmek ana gayemiz ve hedefimiz olacaktır.

Prof. Dr. Ali ASLAN kimdir :

Prof. Dr. Ali Aslan 1966 yılında Erzurum ili Oltu ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini aynı ilçede bitirdikten sonra 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümüne kayıt oldu. 1987 yılında lisans eğitimini tamamlayarak aynı yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümünde uzman biyolog olarak göreve başladı. 1988 yılında aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nün açmış olduğu master sınavını kazanarak “likenler” konusunda çalışmaya başladı. 1990 yılında yüksek lisans tezini tamamladı. 1992 yılında Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktora programına başlayarak 1995 yılında yine aynı alanda doktor unvanını aldı. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 27 Aralık 2007 tarihinde doçentlik unvanını alarak aynı fakültede Doçent Doktor olarak çalışmaya başladı. 1998-2004 yılları arasında Atatürk üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü Başkanlığı yaparak; Farmasötik botanik derslerini verdi. Eylül 2008 de Atatürk üniversitesine bağlı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve İlaç Araştırma Merkezi Müdürlüğüne ve Eylül 2009 da yine Atatürk Üniversitesine bağlı Şenkaya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu müdürlüğü görevini yürütmüştür, 07.02.2013 tarihinde Atatürk üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Biyoloji ABD’da Profesör kadrosu aldı ve yine 25.10.2016 yılında; çok sayıda Farmakoloji ve Farmasötik Botanik yayınlarından dolayı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Farmakoloji Anabilim Dalında profesör olarak göreve başladı. Mart 2017 tarihinden beri Eczacılık Fakültesi Dekanlığı, ve Bölüm Başkanlığı, Üniversite Senato ve Yönetim kurulu üyeliği ve çok sayıda komisyon üyeliği olan Aslan; evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Şimdiye kadar yaptığı çalışmalar; 5 adet yüksek lisans ve doktora tez çalışması, 120 SCI, 10 Yurt dışı, 21 yurt içi bilimsel hakemli dergilerde olmak üzere, 151 bilimsel yayını, 94 kongre, sempozyum v.s sunulmuş bildiri ve poster ile 2 adet basılı ders kitabı mevcuttur. Webofsince H indeksi 23 olup, 2000 üzerinde atıf sahibidir. 30 yıl süresince girdiği dersler; Genel ve tıbbi Genetik, Genel ve Tıbbi Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Farmasötik botanik, Botanik, Eczacılık Tarihi ve Deontolojisi, Çevre Sağlığı, Ekoloji ve eğitimle ilgili derslerdir.

15 Eylül-15 Aralık 2015 tarihleri arasında; Bilgi birikim ve tecrübe kazanmak, kanser genetiği üzerine bazı araştırma projelerinde yer almak, Tıbbi genetik Anabilim dalındaki gelişmeler hakkında güncel bilgiler elde etmek amacıyla Konya Selçuk Ünivesitesi Tıp Fakültesi hastanesi, Tıbbi Genetik Anabilim Dalında görevlendirilmiş olup, 3 ay süre ile aynı bölümde öğretim üyesi olarak görev yaptığı anlaşılmaktadır.

602a10cc-791a-4f6e-8c35-f9aac7c9b784.jpg

Facebook'la Yorumla
Yorum Yap
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER