Gazetekars

Kağızman'da Deprem Olacak Mı?

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Özyazıcıoğlu,Kağızman ve Ağrı'nın Tutak ilçesindeki fay hatları daha uzun. Kağızman ve Tutak'ta deprem olma olasılığı çok yüksek" dedi.

26 Ekim 2011 Çarşamba 10:04

Kağızmanda Deprem Olacak Mı?

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Özyazıcıoğlu, merkez üssü Van'ın Erciş ilçesi olan 7.2 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak ; "Erciş fay hattı kısa bir hattır. Burada deprem beklemiyorduk. Kars'ın Kağızman ve Ağrı'nın Tutak ilçesindeki fay hatları daha uzun. Kağızman ve Tutak'ta deprem olma olasılığı çok yüksek" dedi.

Özyazıcığlu, depremin aletsel büyüklüğünü 7.0, merkez üssünü ise Erciş'in kuzeyi olarak belirlediklerini söyledi.

Özyazıcıoğlu Türkiye'de yakın zamanlarda, fay hatlarının bulunduğu bölgede, bir deprem yaşanmamışsa büyük bir enerji patlaması olur. Şiddetli depremler meydana gelir. Bölgeye genel olarak bakarsak Tutak fayı uzun süredir deprem üretmemiştir ve bu durum risk taşımaktadır. Kağızman fayı da uzun ve risklidir. Doğu Anadolu fayı yaklaşık 150 yıldır, Kuzeydoğu Anadolu fayı da 230 yıldır deprem üretmemiştir. Bu bölgeler çok risklidir" diye konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER